SIGMA na warsztatach boho z Rafałem Bojarem.

Jak ukazać prawdziwe emocje na fotografii? Jak za pomocą zdjęć opowiedzieć o miłości pomiędzy dwojgiem ludzi? "one. story. hero." - projekt Rafała Bojara, dzięki któremu uczestnicy warsztatów w Chałupach mogli poznać kulisy powstawania fotograficznych historii, a przede wszystkim mogli je sami opowiedzieć.

IMG_7266.jpg
W dniach 17-20 września w Chałupach, zorganizowane zostały warsztaty fotograficzne z Rafałem Bojarem. Blisko 30 uczestników, pasjonatów fotografii ślubnej i portretowej przyjechało na Półwysep Helski, by móc uczyć się od jednego z najlepszych i najbardziej cenionych fotografów ślubnych w Polsce.
IMG_7455.jpg
Podczas warsztatów, wszyscy jego uczestnicy mieli wyjątkową okazję do przetestowania flagowych modeli obiektywów SIGMA: 20mm f/1.4, 24-35 f/2, 35mm f/1.4, 50mm f/1.4, 85mm f/1.4 oraz 135mm f/1.8.
IMG_7404.jpg
Zapraszamy do relacji fotograficznej z tego wydarzenia!
IMG_7436.jpgIMG_7301.jpgIMG_7266.jpgIMG_7361.jpgIMG_7455.jpgIMG_7411.jpgIMG_7404.jpgIMG_7278.jpgIMG_7276.jpgIMG_7437.jpgIMG_7220.jpgIMG_7249.jpgIMG_7261.jpg

Seminarium z obiektywami SIGMA CINE

Sklep Beiks oraz dystrybutor marki SIGMA firma K-Consult mają przyjemność zaprosić na spotkania szkoleniowe dotyczące obiektywów filmowych SIGMA CINE. Pierwsze spotkanie odbędzie się 2 października w Kraśniku , natomiast drugie - 3 października - w Warszawie w sklepie Beiks. Wydarzenia z marką SIGMA są organizowane z myślą o operatorach filmowych i osobach zawodowo zajmujących się produkcjami video. Zapraszamy serdecznie również studentów kierunków filmowych.
Kolejne spotkanie z fotografką Paulą Kubiak i jej magicznymi kadrami

Fotograf dziecięca Paula Kubiak już przyzwyczaiła nas do tworzenia bajkowych klimatów nie tylko na swoich fotografiach, ale również w czasie warsztatów, które prowadzi. Tak było i tym razem w Zagrodzie Ojrzanów pod Warszawą na początku sierpnia, gdzie SIGMA ProCentrum dostarczyła obiektywy SIGMA dla uczestników wydarzenia.
Świętowaliśmy Photo Summer Day!

Letni Festiwal Fotograficzny na Jurze Krakowsko- Częstochowskiej rozpoczął się w Dzień Fotografii, by przez trzy dni integrować oraz inspirować fotografów pasjonatów i zawodowców. K-Consult razem z siecią salonów SIGMA ProCentrum było obecne na tym wydarzeniu prezentując światowe marki takie, jak SIGMA, Profoto, Vanguard i Marumi.
Masterclass Profoto zawitało do Gdyni

Zjawiskowe kreacje, modernistyczny krajobraz Gdyni i ten powiew morskiego powietrza. Za Nami trzecie warsztaty Masterclass Profoto.