Warsztaty fotograficzne z marką SIGMA i sklepem Interfoto.eu

Sklep Interfoto.eu oraz dystrybutor marki SIGMA firma K-Consult zapraszają wszystkich miłośników fotografii na spotkanie fotograficzne, które odbędzie się 13 października w Warszawie o godzinie 10:. Spotkanie jest kierowane do początkujących adeptów fotografii, by przybliżyć im techniki fotografowania oraz umożliwić przetestowanie szerokiej gamy obiektywów SIGMA.

Spotkanie odbędzie się w urokliwym ogrodzie botanicznym na warszawskim Powsinie (Centrum Zachowania Różnorodności Biologicznej). Uczestnicy będą mieli okazję praktycznego zapoznania się z najnowszymi obiektywami SIGMA. Uczestnicy będą mieli do swojej dyspozycji trenerów marki, którzy chętnie rozwieją ich fotograficzne wątpliwości. Dużym wsparciem w poszukiwaniu i zauważaniu fotograficznych motywów będzie zawodowy reporter Jarosław Deluga- Góra, który przedstawi zasady obowiązujące w fotografii oraz pomoże uczestnikom w poszukiwaniu pomysłów na zdjęcia.
Jarosław T. Deluga-Góra

Dostępny zakres ogniskowych obiektywów SIGMA od szerokokątnych, przez standardowe, na długich teleobiektywach kończąc, pozwoli na przećwiczenie umiejętności na wielu fotograficznych tematach. Pojawią się „jasne” obiektywy z prestiżowej linii Art, ale nie tylko. Będzie możliwość przetestowania praktycznie całego przekroju obiektywów oferty SIGMA, od rybiego oka, na teleobiektywach 150-600mm kończąc.
Ogród Botaniczny PAN w Powsinie to wspaniała przyrodnicza enklawa, zapewniająca mnóstwo ciekawych kadrów. W tak urokliwym miejscu każdy fotograf znajdzie wiele interesujących, nie tylko przyrodniczych, tematów. To idealne miejsce na warsztaty dla pasjonatów oraz początkujących fotografów. Poza poszukiwaniem pozornie niewidocznych kadrów przyrodniczych część spotkania poświęcimy na pracy z modelką, ćwicząc zastosowanie świtała zastanego oraz pracę z drugim planem.
Jarosław T. Deluga-Góra

Na warsztaty obowiązują zapisy, a ilość miejsc jest ograniczona. Udział jest płatny, koszt uczestnictwa wynosi 39 zł za osobę. Każda osoba może uzyskać zwrot kosztów uczestnictwa dokonując zakupu dowolnego obiektywu SIGMA w sklepie Interfoto.eu. Dodatkowo uczestnicy spotkania będą mogli skorzystać z  wyjątkowo atrakcyjnej promocji na zakup sprzętu, przygotowanej specjalnie dla nich. W ramach spotkania zapewniony jest bilet wstępu do Ogrodu, wsparcie doświadczonego fotografa oraz dostęp do szerokiej gamy obiektywów. Zgłoszenia należy przesyłać na adres jarek@interfoto.eu.
Jarosław T. Deluga-Góra - reporter i dziennikarz z blisko 20-letnim doświadczeniem zawodowym, zdobytym w Polsce oraz Stanach Zjednoczonych. Autor licznych artykułów i fotografii zamieszczonych na łamach takich tytułów jak nowojorski Nowy Dziennik, Dziennik Polski, Express Chicago, Tribune de Geneve, Women’s Basketball czy IFS Magazine. W latach 1998-2004 członek prestiżowych organizacji fotograficznych i dziennikarskich: Foreign Press Association of NY, National Press Photographers Association oraz White House News Photographers Association. Założyciel oraz pierwszy Prezes Polskiego Klubu Fotografika w Nowym Jorku (PPCA). Grand Master konkursu Canon Photography Masters, medalista konkursu International Library of Photography (ILP). W latach 2004-2006 osobisty fotograf Premierów Rządu: Marka Belki oraz Kazimierza Marcinkiewicza. Miłośnik fotografii krajobrazowej i przyrodniczej. Obecnie członek zespołu Interfoto.eu.

Wyruszyliśmy w drogę z obiektywami SIGMA z mocowaniem Sony – E!

Pierwsze spotkanie z cyklu SIGMA Sony-E Roadshow już za nami. 28 sierpnia mogliście testować najnowsze obiektywy marki SIGMA w salonie Cyfrowe.pl w Gdańsku.
Kolejne spotkanie z fotografką Paulą Kubiak i jej magicznymi kadrami

Fotograf dziecięca Paula Kubiak już przyzwyczaiła nas do tworzenia bajkowych klimatów nie tylko na swoich fotografiach, ale również w czasie warsztatów, które prowadzi. Tak było i tym razem w Zagrodzie Ojrzanów pod Warszawą na początku sierpnia, gdzie SIGMA ProCentrum dostarczyła obiektywy SIGMA dla uczestników wydarzenia.
Świętowaliśmy Photo Summer Day!

Letni Festiwal Fotograficzny na Jurze Krakowsko- Częstochowskiej rozpoczął się w Dzień Fotografii, by przez trzy dni integrować oraz inspirować fotografów pasjonatów i zawodowców. K-Consult razem z siecią salonów SIGMA ProCentrum było obecne na tym wydarzeniu prezentując światowe marki takie, jak SIGMA, Profoto, Vanguard i Marumi.
SIGMA ProCentrum na Zlocie Czytelników Optyczne.pl

To będzie już jedenasty Zlot Czytelników Optyczne.pl! Jak co roku, my też tam przyjedziemy, by zaprezentować i udostępnić do testowania nasz najlepszy sprzęt fotograficzny. Spotkajmy się na stoisku SIGMA ProCentrum!