Seminarium z obiektywami SIGMA CINE

Sklep Beiks oraz dystrybutor marki SIGMA firma K-Consult mają przyjemność zaprosić na spotkania szkoleniowe dotyczące obiektywów filmowych SIGMA CINE. Pierwsze spotkanie odbędzie się 2 października w Kraśniku , natomiast drugie - 3 października - w Warszawie w sklepie Beiks. Wydarzenia z marką SIGMA są organizowane z myślą o operatorach filmowych i osobach zawodowo zajmujących się produkcjami video. Zapraszamy serdecznie również studentów kierunków filmowych.

Seminarium poprowadzi znany polski operator Jerzy Rudziński, autor zdjęć i operator kamery w licznych produkcjach dokumentalnych, fabularnych i serialach. Podczas spotkania poruszymy wiele aspektów związanych z filmowymi obiektywami SIGMA CINE. Prowadzący na podstawie swoich doświadczeń opowie m.in. o:
pphoto_105_15_ff.jpg
  • rozdzielczości i pokryciu kadru przez obiektywy SIGMA CINE. Wyjaśni aspekt jak rozumieć 4K- 6K oraz 8K w realizacji obrazu za pomocą tej linii optyki;
  • omówi charakter ich winietowania w zależności od realizowanego formatu, zestawiając wyniki z porównywalnymi obiektywami;
  • omówi sposób odwzorowania płaszczyzny ostrości podczas realizacji zdjęć;
  • scharakteryzuje rozproszenie światła, oraz zachowanie optyki podczas filmowaniu kontrastowych obiektów oświetlonych kontrastowym światłem;
  • porówna zależności linii optyki fotograficznej SIGMA Art z obiektywami filmowymi;
  • zaprezentuje filmowe testy realizacji automatycznej ostrości, wykonane na aparatach Sony Alfa 6500, 7 s i 9 w trudnych warunkach oświetleniowych;
  • poruszy aspekt jednorodności odwzorowania barw w całej linii optyki ART i CINE;
  • podzieli się spostrzeżeniami dotyczącymi zachowania się optyki po zastosowaniu konwerterów Metabonse 0,71x.
Spotkanie jest bezpłatne, ale obowiązują zapisy. Zgłoszenia należy wysyłać na adres kc@beiks.pl. Zaplanowane są dwa wydarzenia, które odbędą się w sklepach Beiks.  Spotkanie 2 października odbędzie się w Kraśniku w siedzibie sklepu Beiks przy ul. Juliusza Słowackiego 18. Natomiast 3 października zapraszamy do warszawskiego oddziału sklepu przy ul. Bartyckiej 115.
pphoto_28_15_ff.jpg
Obecnie w ofercie japońskiego producenta znajduje się trzynaście obiektywów filmowych. Są to modele stało, jak i zmiennoogniskowe. Seria uzupełniających się ogniskowych od 14 do 135mm pozwala na rejestrowanie zróżnicowanych scen, od ujęć panoramicznych po ciasne kadry portretowe.
CINE.JPG
Obiektywy SIGMA CINE dedykowane są profesjonalnym produkcjom filmowym. Oferują bardzo wydajną transmisję już od T1.5. Zachowano w nich układ optyczny z prestiżowej, fotograficznej linii Art, zapewniający przyjemną dla oka plastykę obrazu. Korpusy obiektywów są bardzo wytrzymałe i odpowiednio uszczelnione. Posiadają fluorescencyjne oznaczenia, które umożliwiają bezproblemową obsługę w zaciemnionych przestrzeniach. Manualną precyzję w ustawianiu ostrości zapewnia pierścień o rotacji 180 stopni. Funkcjonalność i cechy tworzono w porozumieniu z zawodowymi operatorami, dostosowując do potrzeb współczesnej kinematografii.

960x540_roadshow_cine.jpg

pphoto_40_15_ff.jpg

pphoto_105_15_ff.jpg

pphoto_28_15_ff.jpg

SIGMA na warsztatach boho z Rafałem Bojarem.

Jak ukazać prawdziwe emocje na fotografii? Jak za pomocą zdjęć opowiedzieć o miłości pomiędzy dwojgiem ludzi? "one. story. hero." - projekt Rafała Bojara, dzięki któremu uczestnicy warsztatów w Chałupach mogli poznać kulisy powstawania fotograficznych historii, a przede wszystkim mogli je sami opowiedzieć.
Obiektywy SIGMA pokazały festiwal Camerimage 2017!

Z przyjemnością informujemy, że firma K-Consult Sp. z o. o. autoryzowany przedstawiciel SIGMA CORPORATION w Polsce oraz sieć salonów Sigma ProCentrum były partnerem Telewizji Festiwalowej Camerimage 2017. Obiektywy marki Sigma były używane podczas festiwalu przez BlackFish Studio do wykonania fotografii i rejestracji video wydarzeń festiwalowych.
Warsztaty fotograficzne z marką SIGMA i sklepem Interfoto.eu

Sklep Interfoto.eu oraz dystrybutor marki SIGMA firma K-Consult zapraszają wszystkich miłośników fotografii na spotkanie fotograficzne, które odbędzie się 13 października w Warszawie o godzinie 10:. Spotkanie jest kierowane do początkujących adeptów fotografii, by przybliżyć im techniki fotografowania oraz umożliwić przetestowanie szerokiej gamy obiektywów SIGMA.
Wyruszyliśmy w drogę z obiektywami SIGMA z mocowaniem Sony – E!

Pierwsze spotkanie z cyklu SIGMA Sony-E Roadshow już za nami. 28 sierpnia mogliście testować najnowsze obiektywy marki SIGMA w salonie Cyfrowe.pl w Gdańsku.