Nowe obiektywy SIGMA CINE

SIGMA Corporation oraz wyłączny dystrybutor marki SIGMA w Polsce firma K-Consult Sp. z o.o. mają przyjemność poinformować o premierze trzech nowych obiektywów SIGMA CINE z serii FF High Speed Prime: 28mm T1.5 FF, 40mm T1.5 FF oraz 105mm T1.5 FF.

Nowe obiektywy powiększają serię FF High Speed Prime, która teraz będzie składała się z dziesięciu modeli. Ich zakres wynosi od 14mm do 135mm oraz od T1.5 do T2, podnosząc ekspresję wyrazu na jeszcze wyższy poziom. Nowe modele obiektywów SIGMA CINE dostępne będą do testów już na Targach IBC 2018, które odbędą się w dniach 14 - 18 września w Amsterdamie.

Powiększona Seria FF High Speed Prime

Seria FF High Speed Prime Line SIGMA Cine zostanie rozszerzona o trzy nowe obiektywy: 28mm T1.5 FF, 40mm T1.5 FF oraz 105mm T1.5 FF. Jest ona kompatybilna z pełnoklatkowymi matrycami i zoptymalizowana do zdjęć w ultra wysokiej rozdzielczości 6K-8K. Zestaw ten przewyższa inne, nawet najbardziej ekskluzywne produkty tego rodzaju. Łącząc możliwości i rozwiązania pozostałych modeli dostępnych w tej linii, nowe obiektywy zwiększają potencjał związany z produkcją filmów we współczesnej erze cyfrowej.

28mm T1.5 FF

SIGMA 28mm T1.5 FF

• Dostawa: początek 2019 r.
  • Mocowania: PL, EF oraz E-mount

40mm T1.5 FF

• Dostawa: koniec 2018 r.
  • Obejmuje stopkę akcesoryjną i osłonę obiektywu
  • Mocowania: PL, EF oraz E-mount.

105mm T1.5 FF

• Dostawa: październik 2018 r.
  • Obejmuje stopkę akcesoryjną i osłonę obiektywu
  • Mocowania: PL, EF oraz E-mount.
Specyfikacja

Opracowanie mocowania LPL

Seria obiektywów SIGMA CINE wkrótce będzie obejmowała również mocowanie LPL. Nowe mocowania obiektywów zostały zoptymalizowane do wielkoformatowej matrycy firmy ARRI z 2018 r. Planowana data wprowadzenia obiektywów SIGMA CINE w mocowaniu LPL to 2019 r. lub później.
cine mocowanie lpl.jpg

pphoto_28_15_ff.jpg