Kolejne spotkanie z fotografką Paulą Kubiak i jej magicznymi kadrami

Fotograf dziecięca Paula Kubiak już przyzwyczaiła nas do tworzenia bajkowych klimatów nie tylko na swoich fotografiach, ale również w czasie warsztatów, które prowadzi. Tak było i tym razem w Zagrodzie Ojrzanów pod Warszawą na początku sierpnia, gdzie SIGMA ProCentrum dostarczyła obiektywy SIGMA dla uczestników wydarzenia.

Dwudniowe warsztaty z fotografii dziecięcej pełne były inspiracji i wymiany doświadczeń. Prowadziła je Paula Kubiak, której fotografie wyróżnia klimat niczym z baśni. Uczestnicy warsztatów mieli okazję fotografować pod jej okiem młodych modeli, którym często towarzyszyli czworonożni przyjaciele. Fotografka zdradziła również swoje tajemnice obróbki zdjęć i na co zwracać uwagę w fotografii dzieci.
łodka.jpg
Warsztaty były dobrą okazją do przetestowania obiektywów SIGMA linii Art, których doskonała jakość optyczna dawała uczestniczkom ogromne możliwości kreacji wspaniałych kadrów. Największym zainteresowaniem wśród fotografujących cieszyły się stałoogniskowe portretówki z linii Art: SIGMA 85/1.4 DG HSM oraz SIGMA 135/1.8 DG HSM.
kaja.jpg
Do zobaczenia na kolejnych warsztatach we wrześniu!
Zachęcamy również do obejrzenia naszej poprzedniej relacji z warsztatów z Paula w Przywidzu!
Fotografie Paula Kubiak
SIGMA na warsztatach boho z Rafałem Bojarem.

Jak ukazać prawdziwe emocje na fotografii? Jak za pomocą zdjęć opowiedzieć o miłości pomiędzy dwojgiem ludzi? "one. story. hero." - projekt Rafała Bojara, dzięki któremu uczestnicy warsztatów w Chałupach mogli poznać kulisy powstawania fotograficznych historii, a przede wszystkim mogli je sami opowiedzieć.
Warsztaty fotograficzne z marką SIGMA i sklepem Interfoto.eu

Sklep Interfoto.eu oraz dystrybutor marki SIGMA firma K-Consult zapraszają wszystkich miłośników fotografii na spotkanie fotograficzne, które odbędzie się 13 października w Warszawie o godzinie 10:. Spotkanie jest kierowane do początkujących adeptów fotografii, by przybliżyć im techniki fotografowania oraz umożliwić przetestowanie szerokiej gamy obiektywów SIGMA.
Wyruszyliśmy w drogę z obiektywami SIGMA z mocowaniem Sony – E!

Pierwsze spotkanie z cyklu SIGMA Sony-E Roadshow już za nami. 28 sierpnia mogliście testować najnowsze obiektywy marki SIGMA w salonie Cyfrowe.pl w Gdańsku.
Świętowaliśmy Photo Summer Day!

Letni Festiwal Fotograficzny na Jurze Krakowsko- Częstochowskiej rozpoczął się w Dzień Fotografii, by przez trzy dni integrować oraz inspirować fotografów pasjonatów i zawodowców. K-Consult razem z siecią salonów SIGMA ProCentrum było obecne na tym wydarzeniu prezentując światowe marki takie, jak SIGMA, Profoto, Vanguard i Marumi.