Profoto A1 Duo Kit – nowa oferta dla fotografów, chcących w pełni wykorzystać potęgę światła
Kopiuj tekst

Firma Profoto – renomowany producent systemów oświetlenia fotograficznego – zaprezentowała nowy zestaw, stworzony z myślą o tych fotografach, którzy chcą wejść na wyższy poziom tej sztuki i maksymalnie wykorzystać możliwości, jakie daje korzystanie z więcej niż jednego źródła światła podczas sesji. Nowością jest Profoto A1 Duo Kit, w skład którego wchodzą dwie doskonałe lampy A1 oraz  akcesoria pozwalające na swobodne kształtowanie światła.

Profoto A1 to najmniejsza na świecie lampa studyjna – kompaktowa, bezprzewodowa i zawsze błyskawicznie gotowa do pracy. Jej okrągła głowica zapewnia światło, które jest zarówno naturalne, jak i piękne z delikatnym miękkim rozproszeniem (znacznie bardziej łagodne i naturalne niż to zapewniane przez klasyczne speedlighty z prostokątnymi głowicami). Jest niesamowicie łatwa w obsłudze, oferuje też super szybkie ładowanie i długo działającą baterią – jej atutami są m.in. miękkie, płynne i naturalne rozproszenie światła, obsługa TTL i HSS, inteligentne, magnetyczne mocowanie modyfikatorów światła, zintegrowane światło pilotujące LED, wbudowany nadajnik/odbiornik Air Remote sterujący innymi lampami Profoto,  czy wbudowany motor-zoom z ręczną kontrolą.
Już jedna taka lampa radyklanie zwiększa możliwość kreatywnego fotografa,  jednak ich potencjał można docenić korzystając z dwóch lub więcej lamp Profoto A1 – mieszanie światła zastanego z błyskowym jest bowiem doskonałym rozwiązaniem, znacząco podnoszącym jakość fotografii i potęgującym siłę obrazu. Dlatego właśnie nowy zestaw Profoto A1 Duo Kit jest idealnym rozwiązaniem dla fotografów chcących sprawnie wejść na wyższy poziom tej trudnej sztuki, i to niezależnie od tego, czy posiadają już jedną lampę, czy dopiero chcą rozpocząć swoją przygodę z Profoto A1.
FB-A1-Duo-Kit-Tina-Eisen-2-BTS-1200x628px.jpg
Taki zestaw pozwala na świadome, swobodne eksperymentowanie  i profesjonalna pracę ze światłem błyskowym ze światłem, a także pełne wykorzystanie jego potencjału – użytkownik może użyć np. obu lamp jako świateł studyjnych lub jedną zamontować na aparacie jako flash, zaś drugą wykorzystać do oświetlenia sceny z boku (a także wykorzystać indywidualnie do potrzeb swojego projektu). Możliwości są właściwie nieograniczone – co czyni Profoto A1 Duo Kit świetnym rozwiązaniem zarówno dla profesjonalnych fotografów, którzy doskonale wiedzą, jaki efekt chcą uzyskać i dzięki zestawowi lamp Profoto będą pracowali efektywniej i wygodniej, jak i fotografów poszukujących, którzy testując różne konfiguracje światła będą poszukiwać nowych, nietypowych ujęć czy efektów.
W zestawie znajdują się dwie lampy Profoto A1, dwa akumulatory litowo-jonowo, dwie nakładki rozpraszające światło Dome Diffuser, dwie podstawki pod lampy, dwie torby oraz ładowarka do akumulatorów.
Wraz z Profoto A1 Duo Kit w ofercie firmy pojawił się również zestaw nakładek typu plaster miodu Grid Kit, w którym znalazły się magnetyczne nakładki  o gęstości 10° oraz  Grid 20°. Plastry miodu są świetnym narzędziem porządkującym światło, odpowiednio je kierunkują i zawężają błądzące niepożądane promienie.
Cena zestawu Profoto A1 Duo Kit została ustalona na 7490 zł
A1-Duo-Kit-Tina-Eisen-Final-5-1200x628px.jpg