Baśniowe kadry z obiektywami SIGMA. Videorelacja

Kaszuby to magiczne miejsce. Zielone lasy i kwieciste pola stały się pięknym tłem podczas plenerów na warsztatach fotografii dziecięcej prowadzonych przez Paulę Kubiak. Odwiedziliśmy uczestniczki warsztatów w Przywidzu z całą gamą obiektywów marki SIGMA.

Warsztaty były świetną okazją do przetestowania znakomitych obiektywów SIGMA linii ART, których doskonała jakość optyczna dawała uczestniczkom ogromne możliwości kreacji wspaniałych kadrów. Za pomocą obiektywów SIGMA tworzono fotografie niczym kadry z baśniowych światów. Największym zainteresowaniem wśród fotografujących pań cieszyły się „kultowe” portretówki: SIGMA 85/1.4 ART DG HSM oraz SIGMA A 135/1.8 DG HSM.

Moim ulubionym obiektywem jest SIGMA 135mm serii ART. Najczęściej wykorzystuję obiektyw do sesji plenerowych, przy pracy z dziećmi czy modelkami w ciąży. Praktycznie nie rozstaję się z tym obiektywem. To jest coś, co jest moim must have, jest zawsze ze mną. Głębia ostrości jaką daje SIGMA 135mm przy zdjęciach z dziećmi bardzo się przydaje. Zdjęcia muszą mieć piękne rozmycia.

Paula Kubiak, fotografka

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć i filmu z warsztatów (poniżej)
_DSC6518.jpg_DSC6671.jpg_DSC6547.jpgadi.jpg_DSC6656.jpg_DSC6719.jpg
Zdjęcia: Dorota Rybitwa
Film: Jan Czuchaj
Warsztaty fotograficzne z marką SIGMA i sklepem Interfoto.eu

Sklep Interfoto.eu oraz dystrybutor marki SIGMA firma K-Consult zapraszają wszystkich miłośników fotografii na spotkanie fotograficzne, które odbędzie się 13 października w Warszawie o godzinie 10:. Spotkanie jest kierowane do początkujących adeptów fotografii, by przybliżyć im techniki fotografowania oraz umożliwić przetestowanie szerokiej gamy obiektywów SIGMA.
Wyruszyliśmy w drogę z obiektywami SIGMA z mocowaniem Sony – E!

Pierwsze spotkanie z cyklu SIGMA Sony-E Roadshow już za nami. 28 sierpnia mogliście testować najnowsze obiektywy marki SIGMA w salonie Cyfrowe.pl w Gdańsku.
Kolejne spotkanie z fotografką Paulą Kubiak i jej magicznymi kadrami

Fotograf dziecięca Paula Kubiak już przyzwyczaiła nas do tworzenia bajkowych klimatów nie tylko na swoich fotografiach, ale również w czasie warsztatów, które prowadzi. Tak było i tym razem w Zagrodzie Ojrzanów pod Warszawą na początku sierpnia, gdzie SIGMA ProCentrum dostarczyła obiektywy SIGMA dla uczestników wydarzenia.
Świętowaliśmy Photo Summer Day!

Letni Festiwal Fotograficzny na Jurze Krakowsko- Częstochowskiej rozpoczął się w Dzień Fotografii, by przez trzy dni integrować oraz inspirować fotografów pasjonatów i zawodowców. K-Consult razem z siecią salonów SIGMA ProCentrum było obecne na tym wydarzeniu prezentując światowe marki takie, jak SIGMA, Profoto, Vanguard i Marumi.