Pierwszy obiektyw macro z linii Art już w sprzedaży

Dystrybutor marki SIGMA – firma K-Consult – ma przyjemność poinformować, że do sprzedaży trafił nowy obiektyw SIGMA 70mm F2.8 DG MACRO | Art. Jest to pierwszy obiektyw macro w prestiżowej linii Art.

W ostatnich latach obiektywy macro często projektowano stosując mechanizm wewnętrznego ogniskowania. Takie rozwiązanie miało na celu optymalizację pracy autofocusa, jednocześnie powodując ograniczenia wydajności optycznej obiektywu. Dlatego SIGMA Corporation zdecydowała się na stworzenie obiektywu z zewnętrznym ogniskowaniem, który oferuje oszałamiającą rozdzielczość obrazu. W obiektywie zastosowano skomplikowany układ optyczny zapewniający nową jakość rozdzielczości i kolorystyki zdjęć. Napęd AF realizowany jest przez nowy silnik prądu stałego, zapewniający szybką i płynną pracę obiektywu, jednocześnie umożliwiając ręczne doostrzanie bez konieczności przełączania w tryb MF.
Oto następca legendarnego już obiektywu macro - SIGMA MACRO 70mm F2.8 EX DG – w nowej odsłonie wykorzystującej możliwości i jakość linii Art.
Nowy obiektyw SIGMA 70mm F2.8 DG MACRO | Art przetestował ambasador marki SIGMA - Jarosław Deluga-Góra - którego zdjęcia prezentujemy w galerii.
Pełną informację dotyczącą obiektywu SIGMA 70mm F2.8 DG MACRO | Art można przeczytać w artykule: Przełamanie kolejnej bariery ostrości obrazu - pierwszy obiektyw MACRO dołącza do linii Art. SIGMA 70mm F2.8 DG MACRO | Art.
Specyfikacja:
  • Konstrukcja: 19 elementów w 10 grupach.
  • Kąt widzenia (35mm): 34.3°.
  • Przysłona: 9 zaokrąglonych listków przysłony.
  • Minimalna przysłona: F22.
  • Minimalna odległość ostrzenia: 25,8 cm.
  • Maksymalne powiększenie: 1:1
  • Średnica filtra: 49mm.
  • Wymiary (średnica / długość): 70.8mm x105.8mm.
  • Waga: 515 g.
  • SRP: 2190 zł.

pphoto_70_28_a018_l_05.jpg

design_details_70_28_a018_03.jpg

pphoto_70_28_a018_l_04.jpg

pphoto_70_28_a018_l_03.jpg

pphoto_70_28_a018_l_01.jpg

pphoto_70_28_a018_l_02.jpg

design_details_70_28_a018_02.jpg

design_details_70_28_a018_01.jpg

Xtorm. Profesjonalne rozwiązania w Twoim biznesie

Poznaj możliwości jakie oferuje linia Business. Spraw, aby klienci spędzali u Ciebie więcej czasu i korzystali z dodatkowych usług.