Wspieramy młodych fotografów! Warsztaty z Sopocką Szkołą Fotografii

To był fotograficzny weekend pełen inspiracji i częstych zmian obiektów... by przetestować je wszystkie! W dniach 19-20 maja SIGMA ProCentrum zorganizowała z Sopocką Szkołą Fotografii warsztaty dla studentów tej szkoły.

IMG_5191-2SIGMA GNIEW.jpg
Warsztaty odbywały się w dwóch lokalizacjach. Pierwszego dnia była część plenerowa w urokliwym miasteczku – w Gniewie. Drugi dzień studenci mieli spędzić w studio fotograficznym. Na początek było trochę teorii, bo warsztaty rozpoczęły się wprowadzeniem do świata marki SIGMA. Od historii jej powstania, przez przełomowy 2012r. (SIGMA Global Vision) po dzisiejsze sukcesy odnotowywane przez najnowsze obiektywy marki. Całość jeszcze bardziej zaostrzyła apetyty uczestników na sobotni plener.
Autor: Ania Bobrowska

Dodatkowo wprowadzono nutkę rywalizacji wśród uczestników, ogłaszając konkurs na najlepsze zdjęcia w temacie „Zatrzymane w czasie”.  Oczywiście z nagrodami od marki Vanguard. Po przyjeździe do Gniewu, uczestnicy po raz pierwszy otrzymali do swoich rąk obiektywy SIGMA. Pierwsze podpięcia pod swoje aparaty, pierwsze testowe zdjęcia. Wszystko to było zwiastunem dobrego i udanego dnia w poszukiwaniu konkursowych kadrów. Uczestnicy rozdzielili się na pojedyncze grupki i w mieście zaczęli realizować swoje pomysły fotograficzne. Od fotografii architektury, poprzez uliczne portrety ludzi, kończąc na fotografii krajobrazowej. Pogoda była na tyle sprzyjająca i dobra, że realizacje uczestników szły pomyślnie od samego początku do samego końca trwania warsztatów. Najczęściej wypożyczanymi obiektywami okazały się SIGMA 85mm f/1.4 ART, oraz SIGMA 35mm f/1.4, które idealnie spisywały się w miejskich warunkach. Choć i SIGMA 24-70mm f/2.8 nie ustępowała im na krok.
IMG_5162-2SIGMA GNIEW.jpg
Drugi dzień warsztatów w pełni poświęcony był fotografii studyjnej. Tego dnia uczniowie, dzięki wsparciu obiektywów SIGMA realizowali swoje tematy fotograficzne w studiu Sopockich Szkół Fotografii. Wszystkie obiektywy SIGMA cieszyły się dużym zainteresowaniem: w szczególności SIGMA 85mm f/1.4 jak i SIGMA 50mm f/1.4.
20180520_Studio_Sigma_02SIGMA GNIEW.jpg
Zobaczcie naszą relację z tych dwóch inspirujących dni.

Warsztaty fotograficzne z obiektywami SIGMA. Gniew, 19.05.2018

Dziękujemy wszystkim uczestnikom za wspólnie spędzony czas, a naszemu pracownikowi Bartoszowi Cierbikowskiemu za inicjatywę i zorganizowanie całego wydarzenia.

Warsztaty fotograficzne z marką SIGMA i sklepem Interfoto.eu

Sklep Interfoto.eu oraz dystrybutor marki SIGMA firma K-Consult zapraszają wszystkich miłośników fotografii na spotkanie fotograficzne, które odbędzie się 13 października w Warszawie o godzinie 10:. Spotkanie jest kierowane do początkujących adeptów fotografii, by przybliżyć im techniki fotografowania oraz umożliwić przetestowanie szerokiej gamy obiektywów SIGMA.
Wyruszyliśmy w drogę z obiektywami SIGMA z mocowaniem Sony – E!

Pierwsze spotkanie z cyklu SIGMA Sony-E Roadshow już za nami. 28 sierpnia mogliście testować najnowsze obiektywy marki SIGMA w salonie Cyfrowe.pl w Gdańsku.
Kolejne spotkanie z fotografką Paulą Kubiak i jej magicznymi kadrami

Fotograf dziecięca Paula Kubiak już przyzwyczaiła nas do tworzenia bajkowych klimatów nie tylko na swoich fotografiach, ale również w czasie warsztatów, które prowadzi. Tak było i tym razem w Zagrodzie Ojrzanów pod Warszawą na początku sierpnia, gdzie SIGMA ProCentrum dostarczyła obiektywy SIGMA dla uczestników wydarzenia.
Świętowaliśmy Photo Summer Day!

Letni Festiwal Fotograficzny na Jurze Krakowsko- Częstochowskiej rozpoczął się w Dzień Fotografii, by przez trzy dni integrować oraz inspirować fotografów pasjonatów i zawodowców. K-Consult razem z siecią salonów SIGMA ProCentrum było obecne na tym wydarzeniu prezentując światowe marki takie, jak SIGMA, Profoto, Vanguard i Marumi.