SpeedCharger QC – nowa seria szybkich i bezpiecznych ładowarek USB od ttec

Na polski rynek trafiła właśnie nowa seria ładowarek USB do urządzeń mobilnych firmy ttec – SpeedCharger™ QC. Urządzenia obsługują opracowaną przez Qualcomm technologię szybkiego ładowania Quick Charge 3.0, mogą dostarczać prąd o maksymalnej mocy 18 W i dostępne są zarówno w wersjach do gniazd 230 V, jak i ładowarek samochodowych.

Nowe ładowarki dostępne są w sześciu wersjach – trzech sieciowych i trzech samochodowych. Do wyboru są m.in. uniwersalna ładowarka SpeedCharger™ QC USB Travel Charger (dostępne są trzy wersje: jedna uniwersalna i dwie przeznaczone do smartfonów z Androidem i portami MicroUSB oraz USB-C – różnią się one rodzajami dołączonych do zestawu kabli), a także ładowarka samochodowa SpeedCharger™ QC, która również dostępna jest w trzech wariantach (uniwersalna, MicroUSB oraz USB-C). Każdy z modeli wyposażony jest również w niebieską diodę informującą o trwającym ładowaniu.
ttec-SpeedCharger-QC.png
Wszystkie modele z nowej serii charakteryzują się identycznymi parametrami – obsługują wspomnianą już technologię szybkiego ładowania Qualcomm Quick Charge 3.0, mogą dostarczyć prąd o maksymalnej mocy 18 W i wyposażone są w system zabezpieczający ładowane urządzenie przed przeładowaniem. Co istotne, ładowarki są też w pełni bezpieczne dla urządzeń nie obsługujących szybkiego ładowania – potrafią bowiem automatycznie dobrać parametry podawanego prądu do wymagań ładowanego smartfona czy tabletu. Ich zalety w pełni jednak docenią użytkownicy smartfonów obsługujących Quick Charge 3.0 (czyli m.in. wielu modeli firm HTC, LG, Nokia, Sony, Xiaomi, ZTE i wielu innych) – technologia ta pozwala bowiem naładować urządzenie nawet czterokrotnie szybciej niż przy użyciu standardowej ładowarki USB. Nowości są już dostępne na polskim rynku, ich ceny zaczynają się od 59 zł.

Powerbank ttec ArtPower – energia w pięknej oprawie

Powerbank jest czymś, co większość użytkowników urządzeń przenośnych ma zawsze przy sobie – dlatego wybierając takie urządzenie warto zadbać, by było nie tylko pojemne, lekkie, bezpieczne i niezawodne… ale również przyjemne dla oka. W te kryteria idealnie wręcz wpisują się nowe powerbanki firmy ttec z serii ArtPower, których obudowy ozdobiono wzorami nawiązującymi do natury.
ttec AlumiSlim – „szczupłe” i wszechstronne powerbanki

Na polskim rynku pojawiły się właśnie nowe powerbanki firmy ttec - urządzenia z serii AlumiSlim. Nowości dostępne są w dwóch wersjach (różniących się pojemnością) i w wielu wariantach kolorystycznych.
Ttec SpeedCharger - nowe urządzenie zapewniające bezkompromisowe ładowanie oraz bezpieczeństwo.

Firma ttec wyszła naprzeciw wszystkim tym, którzy podróżując samochodem korzystają z kilku urządzeń mobilnych zużywających ogromne ilości energii. Ładowarka SpeedCharger dostarcza prąd o natężeniu 2.1A, a dzięki systemowi, który dobiera natężenie do podłączonego urządzenia, efektywnie je ładuje.
Powerbanki ttec ArtPower zauważone przez branżowe media

Branżowe media napisały o nowych powerbankach marki ttec ArtPower. Zachęcamy do zapoznania się publikacjami.

Nowe ładowarki Ttec SpeedCharger QC zauważone przez media

Branżowe media napisały o nowych ładowarkach marki ttec SpeedCharger QC.