ONE DAY PHOTO FESTIVAL z marką SIGMA i Profoto

Już w sobotę 12 maja zapraszamy  na ONE DAY PHOTO FESTIVAL w Poznaniu. W programie przewidziano spotkania z fotografami i prezentacje najnowszego sprzętu fotograficznego. Nie zabraknie też obiektywów SIGMA i lamp Profoto.

ONE DAY PHOTO FESTIVAL to wydarzenie dla wszystkich osób związanych z fotografią. Na uczestników festiwalu czekają ambasadorzy światowych marek, którzy opowiedzą o swoich projektach, poprowadzą warsztaty i zaprezentują używany przez nich sprzęt. W tym roku będzie można spotkać m.in. Marka Arcimowicza i Darka Załuskiego, Kubę Atysa i Erika Witsoe. W specjalnej strefie wystawców będzie można zobaczyć i przetestować sprzęt fotograficzny. Na naszym stoisku zaprezentujemy bestsellery i nowości marki SIGMA, lampy i akcesoria Profoto oraz profesjonalne torby i plecaki fotograficzne Vanguard. Nasi specjaliści chętnie doradzą i odpowiedzą na wszystkie pytania.
FILM VIDEO FOTO PROFOTO_2018_03.jpg
Zapraszamy również na warsztaty z lampami Profoto. Na spotkaniu będzie można poznać bliżej możliwości najmniejszej lampy studyjnej Profoto A1 zarówno w wersji on-camera, jak i off-camera. Warsztaty rozpoczną się o godzinie 10 i poprowadzi je znany fotograf modowy - Jakub Kaźmierczyk.
Nespresso_9002.jpg
Festiwal ONE DAY PHOTO FESTIVAL odbędzie się 12 maja w Concordia Design w Poznaniu. Wstęp na wszystkie spotkania jest bezpłatny, ale wymagana jest wcześniejsza rejestracja.
Nespresso_8906.jpg
Jakub Kaźmierczyk – fotograf, bloger i redaktor. Na co dzień realizuje liczne sesje zdjęciowe – fotografii kulinarnej, wnętrz czy biznesowej. Jest autorem licznych poradników o fotografii, jak również jednej z największych w Polsce baz wideoporadników o postprodukcji zdjęć. Po pracy spełnia się w sesjach portretowych, kocha podróżować. Jest zakręcony na punkcie gadżetów technologicznych i uwielbia dobrą kuchnię.

Sigma CINE wspiera tegoroczne plenery FILM SPRING OPEN

Miło nam poinformować, że SIGMA CINE pojawi się na tegorocznych plenerach FILM SPRING OPEN, które odbędą się w dniach 17-26 października br. w Krakowie. Tematem przewodnim edycji 2018 jest Nowy Model Produkcji, a co za tym idzie - zmiany w branży i nowe technologie. Uczestnicy praktycznych warsztatów filmowych, prowadzonych przez najlepszych operatorów w branży, będą mieli okazję przez kilka dni pracować z obiektywami SIGMA CINE i poznać bliżej ich możliwości.
SIGMA na warsztatach boho z Rafałem Bojarem.

Jak ukazać prawdziwe emocje na fotografii? Jak za pomocą zdjęć opowiedzieć o miłości pomiędzy dwojgiem ludzi? "one. story. hero." - projekt Rafała Bojara, dzięki któremu uczestnicy warsztatów w Chałupach mogli poznać kulisy powstawania fotograficznych historii, a przede wszystkim mogli je sami opowiedzieć.
Warsztaty fotograficzne z marką SIGMA i sklepem Interfoto.eu

Sklep Interfoto.eu oraz dystrybutor marki SIGMA firma K-Consult zapraszają wszystkich miłośników fotografii na spotkanie fotograficzne, które odbędzie się 13 października w Warszawie o godzinie 10:. Spotkanie jest kierowane do początkujących adeptów fotografii, by przybliżyć im techniki fotografowania oraz umożliwić przetestowanie szerokiej gamy obiektywów SIGMA.
Nadchodzą kolejne wydarzenia w ramach SIGMA Sony-E Roadshow!

Zapraszamy na bezpłatne prezentacje oraz testy pełnoklatkowych aparatów i obiektywów systemu Sony-E. SIGMA Sony-E Roadshow to cykl spotkań i warsztatów, które odbędą się m.in. w Warszawie, Krakowie i Poznaniu. Najbliższe spotkanie 2 października w Krakowie!