Konkurs fotograficzny Marumi

Firma Marumi, japoński producent filtrów fotograficznych, których K-Consult jest dystrybutorem, zaprasza do udziału w konkursie fotograficznym. Właśnie wystartowała czwarta edycja Marumi Photo Contest.

Na specjalnie stworzonej stronie Marumi Photo Contest, fotografowie mogą publikować swoje zdjęcia biorące udział w konkursie. Każda edycja konkursu trwa trzy miesiące, a jej temat przewodni związany jest z filtrami fotograficznymi. W czwartej edycji Marumi Photo Contest można zgłaszać fotografie zrobione przy użyciu filtrów Marumi ND. Obecna edycja konkursu trwa do końca czerwca. Nagrodami są wybrane filtry fotograficzne Marumi.
Gold Prize: Amitava Chandra, India, NATURE'S MUSIC

Miło nam również poinformować, że wśród nagrodzonych fotografów trzeciej edycji konkursu znalazł się Polak – Wojciech Kruczyński. Jego zdjęcie otrzymało nagrodę specjalną Prezesa Marumi. Na stronie konkursowej można zobaczyć także pozostałe nagrodzone fotografie oraz nowe - zgłoszone do obecnej edycji.
Wojciech Kruczyński, Hamnoy

Szczegóły Marumi Photo Contest i stronę do publikacji zdjęć znaleźć można na: photo.marumi-filter.co.jp/.

Ludzkie historie, ludzkie twarze Bartosza Cierbikowskiego

"Od 5 lat moją największą pasją jest fotografia. To ona napędza mnie do życia każdego dnia. Odmieniła moje życie i zmieniła mnie jako człowieka. Zmieniła także mój pogląd na otaczający mnie świat. Szczególnie to, jak patrzę na ludzi”. Tak o sobie i swoich inspiracjach mówi młody fotograf, Bartosz Cierbikowski, który jest autorem projektu fotograficznego Ludzkie historie, ludzkie twarze.