Targi Film Video Foto 2018

Za nami 21 edycja Targów Sprzętu Fotograficznego, Filmowego, Audio-Video oraz Technologii Multimedialnych zwanych Targami Film Video Foto w Łodzi. W tym roku Targi odwiedziło blisko 16 tys. gości, którym K-Consult miało okazję zaprezentować takie marki jak SIGMA, Profoto, Marumi i Vanguard.

Targi Film Video Foto 2018

Wszystkim odwiedzającym Targi Film Video Foto w Łodzi dziękujemy za spędzenie z nami tych niesamowitych trzech dni. Spotkania z użytkownikami obiektywów SIGMA i lamp Profoto zawsze są inspirujące i motywujące do dalszej pracy. Na naszym stoisku goście mogli nie tylko zobaczyć najlepsze produkty marek SIGMA, Profoto i Vanguard, ale także je przetestować. Dużym zainteresowaniem cieszył się plan zdjęciowy, na którym ustawione były lampy Profoto w tym B2 i najmniejsza lampa studyjna A1 oraz liczne modyfikatory światła. Fotografujący mogli je dowolnie ustawiać i testować, by w praktyce sprawdzić możliwości produktów Profoto. Dodatkowo na planie przez trzy dni odbywały się warsztaty prowadzone przez fotografa Akademii Nikona - Michała Leję - który na co dzień pracuje z systemami lamp Profoto. Prezentował on praktyczne zastosowanie lamp oraz efekty różnych ich ustawień z modyfikatorami światła, zdradzając przy okazji tajniki swojej pracy w studiu.
FILM VIDEO FOTO PROFOTO_2018_04.jpgEmil-targi_9764.jpgFILM VIDEO FOTO PROFOTO_2018_03.jpgIMG_0153.JPG20180412_121816.jpgIMG_0074.JPGIMG_0168.JPGEmil-targi_9819.jpg20180412_153249.jpg
Zachęcamy do obejrzenia relacji filmowej z naszej wizyty na Targach Film Video Foto 2018.

Profoto podczas Film Video Foto 2018

Nagroda dla SIGMA Cine

Co roku na Targach Film Video Foto przyznawane są nagrody dla najlepszych produktów. Miło nam jest się pochwalić, że obiektyw filmowy SIGMA Cine 18-35mm T2.0 otrzymał Złoty Medal Targów FVF. Jest to pierwszy na świecie obiektyw ze zmienną ogniskową i stałym świetle T2.0. W połączeniu z 9-cio listkową kołową przysłoną zapewnia korzystne rozmycie nieostrych obszarów. Uzyskany w ten sposób bokeh jest pożądany zarówno w fotografii, jak i wideofilmowaniu. Dziękujemy za to wyróżnienie.
goldCINE18-35_9864.jpg
Nadal można skorzystać z ofert specjalnych przygotowanych z okazji Targów. U dealerów obiektywów SIGMA i lamp Profoto obowiązują promocje na wybrane produkty z którymi można otrzymać akcesoria fotograficzne w prezencie.

Lampy Profoto z akcesoriami w prezencie

Kupując mobilną lampę Profoto B1X lub B2 otrzymasz w prezencie akcesoria modyfikujące światło: OCF Speedring i OCF Beauty Dish White 2' o łącznej wartości 1348 zł.
901028_a_Profoto-B1X-500-AirTTL-campaign_ProductImage.png
Kupując najmniejszą na świecie lampę studyjną Profoto A1 otrzymasz w prezencie modyfikator Soft Bounce o wartości 699 zł.
Facebook_promocja_profoto2.png

Oferty specjalne przy zakupie obiektywów marki SIGMA

Oferta na bestsellerowy obiektyw SIGMA 24-70mm F2.8 DG OS HSM Art. Kupując ten obiektyw w prezencie otrzymuje się torbę Vanguard Alta Rise 38.
SIGMA A 24-70mm F2.8 DG OS HSM

Do każdego zakupionego obiektywu SIGMA 150-600 mm F5-6.3 DG OS HSM Contemporary dodajemy w prezencie monopod Vanguard VEO 2 AM-234.
SIGMA C 150-600 mm F5-6.3 DG OS HSM

W czasie Targów na naszym stoisku oraz w mediach społecznościowych odbywały się konkursy z cennymi, fotograficznymi nagrodami. Bardzo spodobały nam się odpowiedzi w konkursie wyjaśniającym hasło „Świat jest moim studiem”.
"Nie potrzeba wiele, aby być szczęśliwym. Wystarczy aparat i kawałek łąki i już można wyczarować marzenia". Anita
"Studio było dla mnie zawsze pełne tajemnic. Tak samo świat. Nieobliczalny, wielki, wyzwalający kreatywność". Maks
Zachęcamy do śledzenia naszych profili na Facebooku @sigmaprocentrum i @sigmasklep oraz Instagramie @sigmasklep, by zawsze być na bieżąco z nowościami, ofertami i wydarzeniami naszych marek.

Zostań recenzentem!

Osoby lubiące nowinki fotograficzne i ich testowanie, mające lekkie pióro do pisania recenzji lub chętnie publikujące swoje opinie  w mediach społecznościowych nadal zachęcamy do współpracy jako recenzent naszych marek. Wystarczy wysłać maila na adres: wspolpraca@kconsult.pl ze swoim portfolio i krótką informacją jak wyobrażasz sobie naszą współpracę.

Wypróbuj i kup

Wiemy, jak ważne jest wypróbowanie obiektywu lub lampy przed jej zakupem, dlatego staramy się jak najczęściej organizować wydarzenia połączone z testowaniem sprzętu. 21 kwietnia odbędą się warsztaty Masterclass Profoto w Stacji Muzeum pełnej starych lokomotyw. Kolejne spotkanie Masterclass już w maju, o czym będziemy informować na dedykowanej stronie profoto.kconsult.pl. Obiektywy SIGMA i lampy Profoto można wypożyczyć i przetestować w wybranych salonach SIGMA ProCentrum.

Jesteśmy na Targach Film Video Foto 2018 w Łodzi!

Za nami pierwszy dzień Targów Film Video Foto w Łodzi. Zapraszamy do zobaczenia naszej relacji filmowo - fotograficznej prosto z tego wydarzenia i naszego stoiska.
Zbliżają się największe targi branży foto-video. K-Consult zaprasza na swoje stoisko!

Targi Sprzętu Fotograficznego, Filmowego, Audio-Video oraz Technologii Multimedialnych FILM VIDEO FOTO w Łodzi ruszają 12 kwietnia. Przyjdź i wyzwól swoją kreatywność z markami SIGMA i Profoto!
Marki SIGMA i Profoto na targach FILM VIDEO FOTO w Łodzi!

Targi Sprzętu Fotograficznego, Filmowego, Audio-Video oraz Technologii Multimedialnych FILM VIDEO FOTO w Łodzi to jedno z największych i najważniejszych wydarzeń branży. Firma K-Consult jako czołowy dystrybutor sprzętu fotograficznego w Polsce zaprezentuje się na łódzkich targach w dniach 12-14 kwietnia. Już dzisiaj zapraszamy na nasze stoisko.
Marki SIGMA i Profoto na targach FILM VIDEO FOTO w Łodzi!

Nagrody TIPA 2018 dla marek SIGMA i Vanguard

Organizacja Technical Image Press Association (TIPA) zrzeszająca ponad 30 wydawców magazynów branżowych, przyznała tegoroczne nagrody dla najlepszych produktów z branży fotograficznej. Miło nam jest poinformować, że marki SIGMA i Vanguard, których K-Consult jest dystrybutorem otrzymały po dwie nagrody.