Zbliżają się największe targi branży foto-video. K-Consult zaprasza na swoje stoisko!

Targi Sprzętu Fotograficznego, Filmowego, Audio-Video oraz Technologii Multimedialnych FILM VIDEO FOTO w Łodzi ruszają 12 kwietnia. Przyjdź i wyzwól swoją kreatywność z markami SIGMA i Profoto!

Firma K-Consult Sp.zo.o. zaprasza na targi FILM VIDEO FOTO, gdzie będzie można przetestować obiektywy marki SIGMA, lampy studyjne i modyfikatory Profoto. Goście odwiedzający stoisko K-Consult nr B31 będą mogli obejrzeć całą linię SIGMA Cine i sprawdzić jakość i pojemność toreb i plecaków Vanguard.
Wyłączny dystrybutor marki SIGMA i Profoto przygotował dla odwiedzających wiele atrakcji, by w pełni mogli doświadczyć i przetestować dostępny sprzęt i akcesoria. Na specjalnym planie zdjęciowym ustawione zostaną lampy i akcesoria modyfikujące światło marki Profoto.  Modelkę oświetlać będą mobilne lampy B1X i B2. Profoto B1X to bezprzewodowa lampa studyjna zasilana akumulatorowo, wyznaczająca nowe wzorce w swojej klasie. Mając do dyspozycji zarówno funkcje TTL, jak i HSS fotograf może być pewien najlepszych doświadczeń z kształtowaniem światła w dowolnej lokalizacji. Natomiast lampa Profoto B2 wyróżnia się swoją szybkością i możliwościami adaptacji. Jest poręczna, łatwa w transporcie i także zasilana akumulatorem. Dodatkowo dostępne będą akcesoria modelujące światło. Marka Profoto posiada ponad 150 dodatków pomagających kreować niezwykłe światło!
Na targach zaprezentowana zostanie także najmniejsza lampa studyjna świata - Profoto A1. To kompaktowa i bezprzewodowa lampa łącząca maksymalną funkcjonalność z niewielkimi wymiarami. Jej okrągła głowica zapewnia światło, które jest zarówno naturalne, jak i piękne z delikatnym, miękkim rozproszeniem. Lampa jest łatwa w obsłudze z super szybkim ładowaniem i długo działającą baterią. Fotografowie będą mogli ją przetestować zarówno mocując bezpośrednio na swoim aparacie, jak i jako część systemu oświetlenia. Ciekawym rozwiązaniem zastosowanym w lampie jest magnetyczne mocowanie na głowicy do modyfikatorów światła. W łatwy i szybki sposób można je przyłączać i odłączać od A1. Lampa posiada również funkcję zoom, która umożliwia drobne regulacje rozchodzenia się światła poprzez proste przekręcanie pierścienia zoom na głowicy.

Lampa Profoto A1 na zawsze zmieniła mój sposób fotografowania. Gdy najważniejsze jest wykonanie zdjęcia i nie możesz sobie pozwolić na przegapienie ujęcia, to właśnie Profoto A1 jest dla mnie jedynym wyborem.

Sal Cinocota, fotograf ślubny

Marka Profoto narodziła się 50 lat temu w Sztokholmie w Szwecji, gdy dwóch fotografów z pasją postanowiło stworzyć najlepszy system oświetleniowy jaki kiedykolwiek powstał. Ich celem nadal jest zarówno utrzymanie wysokiego standardu, jak i ciągłe jego podnoszenie. Według Profoto to światło jest sercem wszystkich obrazów, niezależnie od aparatu, od sytuacji, możliwość tworzenia niesamowitych obrazów. Produkty Profoto mają wspierać kreatywność fotografa, ułatwiać jego pracę i zapewniać niezwykłe światło w każdej lokalizacji i okolicznościach. Zgodnie z hasłem Świat jest moim studiem, kolejne bariery ku doskonałej fotografii znikają. A potwierdzają to światowej sławy fotografowie, którzy w codziennej pracy używają sprzętu Profoto.

Nasza nieograniczona pasja do fotografii motywuje nas do wprowadzania takich innowacji technicznych, które podnoszą jakość obrazu i sprawność działania oraz napędza nas w poszukiwaniu nowych dróg ułatwienia ekspresji artystycznej.

SIGMA Corporation kładzie duży nacisk na najwyższą jakość w procesie produkcyjnym. Od ponad 50 lat produkty powstają w japońskiej fabryce w Aizu przy wsparciu społeczności lokalnej. Cały proces od planowania i projektowania aż po produkcję nawet najmniejszych elementów odbywa się w Japonii. Marka SIGMA co roku wzbogaca swoją ofertę o kolejne obiektywy, wcześniej niedostępne na rynku fotograficznym. Na targach FILM VIDEO FOTO firma K-Consult zaprezentuje obiektywy  fotograficzne SIGMA z trzech linii produktowych – prestiżowej Art, klasycznej Contemporary i szybkiej Sports. Na zaaranżowanym planie zdjęciowym doskonale sprawdzą się jasne, stałoogniskowe obiektywy z linii Art, w tym takie modele jak 35mm f/1.4, 50mm f/1.4, 85mm f/1.4 i 135mm f/1.8. Nowością na targach będzie SIGMA 14-24mm f2.8 DG HSM. Ten ultraszerokokątny obiektyw wyróżnia się zmniejszeniem dystorsji do poziomu 1%!
Filmowcy natomiast będą mogli obejrzeć pełną gamę obiektywów dedykowanych profesjonalnej produkcji filmowej – SIGMA Cine. Modele tych obiektywów dostosowane są do współpracy ze współczesnymi kamerami o wysokich rozdzielczościach. Obiektywy CINE zostały zawarte w trzech liniach produktowych: FF Zoom Line, High Speed Zoom Line i FF High Speed Prime Line. W obiektywach Cine zachowano znakomity układ optyczny z prestiżowej linii Art oraz zastosowano nową obudowę i mechanizmy wewnętrzne.
Sigma-HIGH-SPEED-ZOOM-LINE-18-35mm-T2-small.jpg
Firma K-Consult jest także dystrybutorem akcesoriów fotograficznych w tym filtrów japońskiej firmy Marumi, statywów, toreb i plecaków Vanguard oraz Case Logic i Thule. Na targach swoją premierę będą miały nowe filtry fotograficzne Exus i MC FIT + SLIM UV. Firma Marumi od ponad 60 lat udowadnia, że tworzy wytrzymałe i doskonałej jakości produkty, które sprawdzają się również w cyfrowym świecie. Marka Vanguard to światowy lider w produkcji wysokiej jakości akcesoriów z kategorii foto-video. Od lat wspiera profesjonalistów i pasjonatów fotografii w realizowaniu ich codziennej pracy i rozwijaniu hobby, szczególnie podczas podróży.  W bogatym katalogu produktów posiada statywy, monopody, głowice, torby, skrzynie na sprzęt fotograficzny. Na targach w Łodzi będzie można obejrzeć nową linię statywów dedykowanych fotografii w podróży - Veo 2 - oraz serię oryginalnych toreb fotograficznych Veo Travel.
Targi Sprzętu Fotograficznego, Filmowego, Audio-Video oraz Technologii Multimedialnych FILM VIDEO FOTO odbywają się w dniach 12-14 kwietnia w Hali Expo w Łodzi. Firma K-Consult i reprezentowane przez nią marki będzie można obejrzeć i przetestować na stoisku nr B31. Zapraszamy!