Fotowyprawa w Górach Stołowych - relacja

Zimowe plenery Gór Stołowych. Fotograficzne inspiracje i wyzwania.

Korzystając z pięknej pogody i znakomitych obiektywów SIGMA uczestnicy warsztatów fotograficznych w Górach Stołowych zrealizowali oryginalne pomysły na zdjęcia. W bliskości magicznej grani Szczelińca Wielkiego można było uwiecznić niezwykłe scenerie przyrodnicze, dla innych był to czas na śmiałe kreacje portretowe.
DP0Q0525a.jpg
W dniach 8-11 marca SIGMA ProCentrum przy współpracy z klubem "Warsztat kadru" zorganizowała zimowy plener fotograficzny. U podnóży Szczelińca Wielkiego, w malowniczej miejscowości Karłów spotkali się fani fotografii krajobrazowej.
Korzystając z pięknej pogody, już pierwszego dnia, po skromnym posiłku ruszyliśmy całą grupą na Szczeliniec. „Zimowy krajobraz" był naszym tematem przewodnim. Wykonaliśmy kilka ciekawych kadrów, po czym udaliśmy się z powrotem do schroniska.
DP0Q0559a.jpg
Drugiego dnia podzieliliśmy się na trzy grupy. Każda z nich realizowała swoje tematy fotograficzne. Jedni pojechali do niepowtarzalnego labiryntu skalnego "Błędne Skały" niedaleko granicy z Czechami. Druga grupa została na miejscu realizując przy tym szalone pomysły na portret. Trzecia grupa ruszyła w Góry Stołowe fotografować ich zimowe oblicze. Atmosfera w każdej z grup zaowocowała ciekawymi fotografiami. Ostatniego dnia grupy pomieszały się. Niektórzy z uczestników wybrali wycieczkę do Czech, a inni wędrówkę w nasze polskie góry.
DP0Q0619aa.jpg
Dzięki wsparciu SIGMA ProCentrum każdy z uczestników miał do dyspozycji szeroką gamę obiektywów SIGMA. Obiektywami, które najchętniej używali fotografujący były te sprawdzające się w fotografii krajobrazowej - obiektywy szerokokątne: 12-24mm f/4 Art 14mm f1.8 Art, 20mm f/1.4 Art, 10-20mm f/3.5, ale i teleobiektywy na czele z SIGMA100-400/f5-6.3.
DP0Q0621a.jpgDP0Q0511-a.jpgDP0Q0606aa.jpgDP0Q0526a.jpgDP0Q0536a.jpgDP0Q0525a.jpg
To był piękny czas, spędzony w gronie tych, dla których fotografia to nie tylko hobby, ale także okazja do poznania nowych osób. Dziękujemy wszystkim uczestnikom, że byliście z nami na plenerze! Nie możemy się już doczekać wiosny i kolejnej fotowyprawy w Góry Stołowe! A Wy?
DP0Q0677-grupa_logo.jpg

Warsztaty fotograficzne z marką SIGMA i sklepem Interfoto.eu

Sklep Interfoto.eu oraz dystrybutor marki SIGMA firma K-Consult zapraszają wszystkich miłośników fotografii na spotkanie fotograficzne, które odbędzie się 13 października w Warszawie o godzinie 10:. Spotkanie jest kierowane do początkujących adeptów fotografii, by przybliżyć im techniki fotografowania oraz umożliwić przetestowanie szerokiej gamy obiektywów SIGMA.
Wyruszyliśmy w drogę z obiektywami SIGMA z mocowaniem Sony – E!

Pierwsze spotkanie z cyklu SIGMA Sony-E Roadshow już za nami. 28 sierpnia mogliście testować najnowsze obiektywy marki SIGMA w salonie Cyfrowe.pl w Gdańsku.
Kolejne spotkanie z fotografką Paulą Kubiak i jej magicznymi kadrami

Fotograf dziecięca Paula Kubiak już przyzwyczaiła nas do tworzenia bajkowych klimatów nie tylko na swoich fotografiach, ale również w czasie warsztatów, które prowadzi. Tak było i tym razem w Zagrodzie Ojrzanów pod Warszawą na początku sierpnia, gdzie SIGMA ProCentrum dostarczyła obiektywy SIGMA dla uczestników wydarzenia.
Świętowaliśmy Photo Summer Day!

Letni Festiwal Fotograficzny na Jurze Krakowsko- Częstochowskiej rozpoczął się w Dzień Fotografii, by przez trzy dni integrować oraz inspirować fotografów pasjonatów i zawodowców. K-Consult razem z siecią salonów SIGMA ProCentrum było obecne na tym wydarzeniu prezentując światowe marki takie, jak SIGMA, Profoto, Vanguard i Marumi.