Przetestuj lampy Profoto i obiektywy SIGMA na spotkaniu w Galerii ZPAF

Zapraszamy na prezentację sprzętu marki SIGMA i Profoto, która odbędzie się 12 marca w siedzibie Związku Polskich Artystów Fotografików w Warszawie. Podczas spotkania będzie można przetestować bestsellerowe obiektywy marki SIGMA, lampy studyjne Profoto i modyfikatory światła.

Firma K-Consult wyłączny dystrybutor marki SIGMA i Profoto we współpracy ze Związkiem Polskich Artystów Fotografików przygotowała prezentację produktów swoich marek. W Starej Galerii ZPAF zostanie zaprezentowany szeroki przekrój lamp Profoto, m.in. mobilnych B2 i B1X oraz najnowsza A1.  Będzie można również przetestować zaawansowany generator studyjny Profoto Pro-10. Dostępne będą także piloty z funkcją TTL oferowane do aparatów Canon, Nikon, Sony, Olympus i Fujifilm. Firma K-Consult zaprezentuje obiektywy marki SIGMA z linii Art, macro oraz najnowszy - dedykowany do fotografii reporterskiej -  SIGMA A 24-70/2.8 A DG OS HSM. Specjalnie dla użytkowników Sony E zostaną  udostępnione podłączenia obiektywów poprzez adapter MC-11.
10.jpg
Na potrzeby tego wydarzenia zostanie przygotowany plan zdjęciowy, by testowanie sprzętu odbywało się w  możliwie zbliżonych warunkach do studia fotograficznego. Lampy Profoto i obiektywy marki SIGMA będzie można sprawdzić na stanowisku fotografii portretowej. W tej części, zaproszona modelka, doświetlana będzie lampami Profoto B1X, D2 oraz najmniejszą w ofercie - A1. Na drugim planie zdjęciowym zainstalowane zostanie specjalne stanowisko do zamrażania kropel wody. W tym miejscu będzie można przetestować lampy Profoto B2 i A1 oraz obiektywy SIGMA z serii Art i Macro, fotografując spadające i odbijające się od tafli krople.
Fot09.JPG
W tym dniu swój sprzęt zaprezentuje również firma Fujifilm Polska.
Spotkanie odbędzie się w poniedziałek, 12 marca, w godzinach od 14 do 21 w Starej Galerii ZPAF w Warszawie na pl. Zamkowym 8.
Zapraszamy!