Warsztaty fotograficzne w Big Studio Wrocław za nami!

20 stycznia br. we Wrocławiu, stolicy dolnego śląska, odbyły się warsztaty fotograficzne, które zrzeszyły wielu fotografów z całej Polski. W wydarzeniu uczestniczyło ponad 30 osób. Grupa obecnych fotografów miała okazję do pracy z 5 modelkami oraz jednym modelem, a dwie wizażystki podczas warsztatów czuwały nad odpowiednią charakteryzacją.

Dwa studia fotograficzne otworzyły przed uczestnikami setki możliwości aranżacji planów zdjęciowych. Wszystko po to, aby każdy mógł zaspokoić swoje żądze fotograficzne. Pogodna atmosfera, uśmiech na twarzach każdego z uczestników świadczyły o tym, że warsztaty w Big Studio były strzałem w 10!
_DQH0697.jpg
Ku naszemu zaskoczeniu, większość fotografujących podczas warsztatów miało już w swoim posiadaniu obiektywy SIGMA. Głównymi wyróżniającymi się modelami podczas sesji były SIGMA 35mm f/1.4 ART, SIGMA 50mm f/1.4 ART, SIGMA 85mm f/1.4 ART oraz SIGMA 70-200 f/2.8. Dodatkowo SIGMA ProCentrum udostępniła obiektywy zmiennoogniskowe w tym: SIGMA 24-105 f/4 ART i 18-35 f/1.8 ART. Krótko mówiąc - te warsztaty poniekąd należały do SIGMY.
_DQH0521.jpg
Uczestnicy mieli również do dyspozycji najnowszy model "najmniejszej lampy studyjnej świata" - lampy Profoto A1. Mimo, iż wielu z fotografujących posiadało własne lampy błyskowe i tak najczęściej przez nich używaną była właśnie lampa Profoto A1.
_DQH0543.jpg
Dziękujemy Big Studio, jak i wszystkim uczestnikom, dzięki którym te warsztaty były niezapomnianym doświadczeniem! Do zobaczenia na następnych spotkaniach!
_T2A6458.jpg_T2A6456.jpg_T2A6425.jpg_DQH0583.jpg_T2A6443.jpg

SIGMA ProCentrum zaprasza na V Jurajski Festiwal Fotograficzny!

Zapraszamy serdecznie na wyjątkowe wydarzenie fotograficzne - piątą już edycję Jurajskiego Festiwalu Fotograficznego. W ramach festiwalu odbędą się warsztaty z wykorzystaniem oświetlenia marki Profoto.
SIGMA ProCentrum na Press Photo Expo 2018

Press Photo Expo 2018 za nami! Było to wyjątkowe spotkanie integrujące środowisko fotograficzne. W czasie wydarzenia można było spotkać wyjątkowych gości z Polski i zagranicy, wymienić się doświadczeniem, przetestować nowości sprzętowe na rynku, a przede wszystkim zainspirować się na kolejne miesiące. Nie mogło tam zabraknąć oferty SIGMA ProCentrum!
Trójmiejskie Spotkania Fotograficzne. Okazja do poznania możliwości obiektywów SIGMA.

Przetestowanie sprzętu przed jego zakupem to dobre rozwiązanie, gdy nie jesteśmy pewni czy spełni on nasze oczekiwania. Taką możliwość  dają salony SIGMA ProCentrum, w których można wypożyczyć obiektywy Sigma. Również uczestnicy warsztatów i spotkań, które organizujemy i wspieramy jako partnerzy mogą wypróbować m.in. bestsellery i nowości marki SIGMA.
Obiektywy SIGMA pokazały festiwal Camerimage 2017!

Z przyjemnością informujemy, że firma K-Consult Sp. z o. o. autoryzowany przedstawiciel SIGMA CORPORATION w Polsce oraz sieć salonów Sigma ProCentrum były partnerem Telewizji Festiwalowej Camerimage 2017. Obiektywy marki Sigma były używane podczas festiwalu przez BlackFish Studio do wykonania fotografii i rejestracji video wydarzeń festiwalowych.

SIGMA sd Quattro - test redakcyjny portalu Optyczne.pl

Marka SIGMA jest znana przede wszystkim z doskonałych obiektywów. W jej ofercie znajdują się także aparaty fotograficzne. Zapraszamy do przeczytania recenzji aparatu SIGMA sd Quattro, bezlusterkowca SIGMY, przygotowanej przez portal Optyczne.pl.
. SIGMA sd Quattro je