SIGMA ProCentrum na Press Photo Expo 2018

Press Photo Expo 2018 za nami! Było to wyjątkowe spotkanie integrujące środowisko fotograficzne. W czasie wydarzenia można było spotkać wyjątkowych gości z Polski i zagranicy, wymienić się doświadczeniem, przetestować nowości sprzętowe na rynku, a przede wszystkim zainspirować się na kolejne miesiące. Nie mogło tam zabraknąć oferty SIGMA ProCentrum!

Poniedziałek 22 stycznia 2018 należał do świata fotografii. Tego dnia odbyło się Press Photo Expo czyli spotkania dla profesjonalnych fotografów. Przez cały dzień miały miejsce prelekcje, warsztaty i targi na trzech piętrach Domu Towarowego Braci Jabłkowskich w Warszawie.
FOTA_PRESS-PHOTO-EXPO.jpg
Podczas wydarzenia można było spotkać znane osoby z branży fotograficznej, zarówno autorów zdjęć z pierwszych stron gazet, zdobywców nagród oraz przedstawicieli i ambasadorów marek. Gościem specjalnym była fotografka agencji NOOR - Alixandra Fazzina. O swojej pracy opowiadali również Bogdan Dziworski, Agata Grzybowska, Tomasz Markowski czy Maciej Moskwa. Przez cały dzień trwały targi sprzętu fotograficznego i filmowego. Swoje stoisko miała również SIGMA ProCentrum z pełną ofertą obiektywów marki SIGMA, filtrów Marumi, lamp Profoto oraz toreb i plecaków od Vanguard i f-stop. Dużym zainteresowaniem cieszyła się najmniejsza lampa od Profoto czyli A1.
Zapraszamy do obejrzenia naszej wideo-relacji.

SIGMA ProCentrum na Press Photo Expo 2018

Warsztaty fotograficzne w Big Studio Wrocław za nami!

20 stycznia br. we Wrocławiu, stolicy dolnego śląska, odbyły się warsztaty fotograficzne, które zrzeszyły wielu fotografów z całej Polski. W wydarzeniu uczestniczyło ponad 30 osób. Grupa obecnych fotografów miała okazję do pracy z 5 modelkami oraz jednym modelem, a dwie wizażystki podczas warsztatów czuwały nad odpowiednią charakteryzacją.
SIGMA ProCentrum zaprasza na V Jurajski Festiwal Fotograficzny!

Zapraszamy serdecznie na wyjątkowe wydarzenie fotograficzne - piątą już edycję Jurajskiego Festiwalu Fotograficznego. W ramach festiwalu odbędą się warsztaty z wykorzystaniem oświetlenia marki Profoto.
Trójmiejskie Spotkania Fotograficzne. Okazja do poznania możliwości obiektywów SIGMA.

Przetestowanie sprzętu przed jego zakupem to dobre rozwiązanie, gdy nie jesteśmy pewni czy spełni on nasze oczekiwania. Taką możliwość  dają salony SIGMA ProCentrum, w których można wypożyczyć obiektywy Sigma. Również uczestnicy warsztatów i spotkań, które organizujemy i wspieramy jako partnerzy mogą wypróbować m.in. bestsellery i nowości marki SIGMA.
Obiektywy SIGMA pokazały festiwal Camerimage 2017!

Z przyjemnością informujemy, że firma K-Consult Sp. z o. o. autoryzowany przedstawiciel SIGMA CORPORATION w Polsce oraz sieć salonów Sigma ProCentrum były partnerem Telewizji Festiwalowej Camerimage 2017. Obiektywy marki Sigma były używane podczas festiwalu przez BlackFish Studio do wykonania fotografii i rejestracji video wydarzeń festiwalowych.

Warsztaty fotograficzne w Big Studio Wrocław za nami!