Oferta specjalna lamp marki Profoto!

Wyjątkowa oferta lamp Profoto B1X i B2 z akcesoriami modelującymi światło w prezencie.

K-Consult Sp. z o.o. autoryzowany dystrybutor marki Profoto w Polsce z przyjemnością informuje o specjalnej promocji obejmującej mobilne lampy kompaktowe Profoto B1X oraz B2. W okresie od 1 lutego do końca kwietnia 2018 r. kupujący powyższe lampy otrzymają w prezencie akcesoria modelujące światło: Softbox OCF Beauty Dish White 2’ oraz adapter OCF Speedring o łącznej wartości 1350 zł.
Profoto B1X i B2 są to profesjonalne lampy błyskowe znajdujące zastosowanie w studiach fotograficznych, jak i podczas sesji plenerowych. Docenią je fotografowie, którzy często zmieniają lokalizacje sesji fotograficznych i muszą zabierać ze sobą sprzęt studyjny.
Profoto B1X, fot. Jakub Kaźmierczyk

Lampa Profoto B2 to poręczny zestaw głowic z asymetrycznym generatorem. Jest to lekkie, mobilne narzędzie cieszące się uznaniem wielu znamienitych fotografów na całym świecie. Lampa może być zasilana sieciowo lub korzystać z dołączonego akumulatora zapewniającego do 215 błysków pełnej mocy. Generator obsługuje tryb TTL, więc możesz zapomnieć o żmudnym ustawianiu mocy błysku i skupić się na realizacji zlecenia. Tryb HSS z sychronizacją do 1/8000s umożliwi Ci zamrażanie ruchu dynamicznych scen. Lampa B2 ma wszechstronne zastosowanie. Przy pomocy opcjonalnych adapterów może być zamontowana bezpośrednio na aparacie albo umieszczona na statywie studyjnym lub fotograficznym. Urządzenie jest kompatybilne z ponad 120 akcesoriami firmy Profoto służącymi do modelowania światła. W zestawie fotograf otrzymuje także ergonomiczną torbę transportową mieszczącą parasolki, softboxy i inne akcesoria.
Profoto B1X również należy do serii profesjonalnych lamp mobilnych. Mając do dyspozycji tryby TTL, jak i HSS sprawdza się doskonale w studio i w plenerze. Ponadto, krótki czas ładowania lampy, wynoszący poniżej 2 sekund przy pełnej mocy (500 Ws), pozwala na pracę bez zbędnych przerw. Lampa wyposażona jest w zintegrowany akumulator, który zapewnia do 325 błysków pełnej mocy. Dodatkowo, z minimalną mocą, może robić do 20 kl./s, a siłę mocy możemy regulować w zakresie 9 przysłon (od 2 do 500 Ws). W zależności od zestawu Klient otrzymuje poręczny pokrowiec na pojedynczą lampę lub wygodny plecak transportowy mieszczący dwie jednostki z akcesoriami.
901092-901094-Profoto-B1X-500-AirTTL-profile-product-portrait-WEB.jpg901092-901094-Profoto-B1X-500-AirTTL-back-product-portrait-profile-WEB.jpg
Stosując opcjonalny wyzwalacz na aparacie, lampy współpracują w trybie TTL i manualnym z  takimi systemami jak Olympus, Canon, Nikon, Sony i Fuji oraz w trybie manualnym ze wszystkimi innymi aparatami wyposażonymi w gorącą stopkę ISO obsługującą lampy błyskowe.
Promocja dostępna u autoryzowanych Dealerów marki Profoto:
Zachęcamy również do zapoznania się z recenzją lampy B1X przygotowaną przez Jakuba Kaźmierczyka na fotoblogia.pl.

PROFOTO SOFTBOX OCF BEAUTY DISH WHITE 2' 02.jpg

PROFOTO SOFTBOX OCF BEAUTY DISH WHITE 2' 03.jpg

PROFOTO ADAPTER SPEEDRING OCF PROFOTO.jpg

PROFOTO ADAPTER SPEEDRING OCF PROFOTO_2.jpg

PROFOTO SOFTBOX OCF BEAUTY DISH WHITE 2'.jpg

901027-901028-901094_Profoto-B1X-500-AirTTL-WEB.jpg

901108-Profoto-OCF-B2-Head-profile_WEB.jpg

901108-Profoto-OCF-B2-Head-front_WEB.jpg

901027-901028_Profoto-B1X-500-AirTTL-profile-WEB.jpg

SIGMA C 16mm f/1.4 DC DN - test redakcyjny optyczne.pl

Zapraszamy do zapoznania się z recenzją obiektywu SIGMA 16 mm f/1.4 DC DN z serii Contemporary przygotowaną przez Arkadiusza Olech z portalu optyczne.pl. Produkt ten powiększył ofertę marki o kolejną propozycję dla użytkowników aparatów bezlusterkowych.
. Sigma C 16