Nowe statywy fotograficzne Vanguard.

Informacja prasowa

Nowe statywy fotograficzne Vanguard.

Nowy dystrybutor firmy Vanguard – K-Consult – wprowadza na polski rynek premierowe statywy fotograficzne tej renomowanej marki. Jest to 8 modeli z serii Alta Pro 2/2+ oraz Veo 2. Zastosowano w nich cały zestaw unikalnych, opracowanych przez firmę Vanguard patentów, które czynią ze statywów tej marki idealne rozwiązania zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych fotografów oraz twórców wideo.

Vanguard Alta Pro 2

Nowe modele statywów Vanguard wprowadza na polski rynek firma K-Consult, która została ponownie wyłącznym dystrybutorem rozwiązań tego producenta. W jej ofercie pojawiło się 8 nowych modeli statywów – po dwa z serii Alta Pro 2 oraz Alta Pro 2+, a także Veo 2.
Produkty z serii Alta Pro 2/2+ to 3- i 4-sekcyjne statywy o maksymalnej wysokości do 175 cm
(w zależności od modelu), zapewniające użytkownikom nie tylko nieprzeciętną stabilność, ale również najwyższą elastyczność. Wykonano je bowiem z najwyższej jakości materiałów i zaprojektowano tak, by możliwe było dowolne konfigurowanie ich pozycji i ustawień.
Vanguard Alta Pro 2

Innowacyjny system Multi-Angle Central Column (MACC) pozwala na błyskawiczną i łatwą zmianę pozycji centralnej kolumny o 180 stopni (co sprawdzi się doskonale np. w fotografii makro), zaś Instant Swivel Stop-n-Lock (ISSL) pozwala na bezpieczne i stabilne przywrócenie jej do pierwotnego ustawienia. Statywy z tej rodziny wyróżniają się również rozbudowanymi możliwościami regulacji położenia nóg, możliwością obciążenia do 7 kg (w zależności od modelu), zaawansowanym systemem redukowania wibracji i wstrząsów oraz specjalnie zaprojektowanymi i gwarantującymi stabilność na każdym podłoży gumowymi stopkami.
W ofercie K-Consult pojawiły się również modele ALTA PRO 2+ 263AB 100, ALTA PRO 2+ 263AP, ALTA PRO 2 264AP oraz ALTA PRO 2 263AP.
Vanguard VEO 2

Seria statywów VEO 2 została zaprojektowana z myślą o podróżujących fotografach i video maker’ach – są lekkie, wygodne w transporcie i oferują cały zestaw rozwiązań przydatnych podczas pracy w terenie. Wśród nowości w ofercie K-Consult znajdziemy zarówno modele wykonane z włókna węglowego, jak i aluminium, ważące od 1,2 do 1,4 kg i oferujące udźwig do 6 kg. Łatwa w regulacji głowica kulowa lub dwukierunkowa pozwala na wygodne ustawienia aparatu w optymalnej pozycji, zaś możliwość podpięcia przeciwwagi gwarantuje stabilność w każdej sytuacji. Co ważne, do statywu można dokupić opcjonalne stopy z kolcami.
Vanguard VEO 2

Modele z serii Veo 2 debiutujące właśnie na polskim rynku to VEO 2 235CB, VEO 2 235AB Black, VEO 2 235AP oraz VEO 2 204AB Black.
Vanguard Alta Pro 2+

Sugerowane ceny detaliczne:
VANGUARD ALTA PRO 2: od 699 zł do 888 zł.
VANGUARD ALTA PRO 2+: od 699 zł do 1390 zł.
VANGUARD VEO 2: od 444 zł do 1049 zł.

Alta_Pro_2+_Vanguard_1.jpg

Veo_2_Vanguard_2.JPG

VEO_2_Vanguard.jpg

Alta_Pro_2_Vanguard_2.jpg

Alta_Pro_2+_Vanguard.jpg

Alta_Pro_2_Vanguard.jpg

K-Consult ponownie polskim dystrybutorem marki Vanguard

Produkty marki Vanguard od lat wspierają profesjonalistów i pasjonatów fotografii w realizowaniu ich codziennej pracy i rozwijaniu hobby. Ta doceniana na świecie marka akcesoriów foto-video, ponownie wraca do portfolio firmy K-Consult, która została jej wyłącznym dystrybutorem na terenie Polski.
Nowość serii Art - SIGMA A 14-24mm F2.8 DG HSM

K-Consult Sp. z o.o. wyłączny dystrybutor obiektywów marki SIGMA w Polsce z przyjemnością informuje o premierze nowego obiektywu dostępnego w ofercie SIGMA Corporation. Z radością witamy nowy, ultra-szerokokątny obiektyw z rodziny produktów prestiżowej linii Art.
Nowe filtry szare i ochronne marki Marumi.

Na polskim rynku pojawiły się właśnie nowe filtry fotograficzne japońskiej firmy Marumi - jednego z najbardziej cenionych na świecie producentów takich rozwiązań. Nowościami są filtry szare DHG Super ND 500 (2.7) i ND 1000 (3.0) dostępne w rozmiarach od 49 do 82 oraz filtry ochronne DHG Lens Protect i DHG Super Lens Protect o średnicy 39 mm stworzone z myślą o bezlusterkowcach.
Pierwsza w Polsce prezentacja obiektywów SIGMA CINE!

K-Consult Sp. z o. o. autoryzowany przedstawiciel SIGMA CORPORATION w Polsce zaprasza osoby związane z branżą filmową na targi filmowe firmy Beiks.. Podczas cyklu 7 spotkań po raz pierwszy w Polsce zostanie zaprezentowana  niemal pełna gama obiektywów SIGMA CINE, za

Oferta specjalna lamp marki Profoto!

Wyjątkowa oferta lamp Profoto B1X i B2 z akcesoriami modelującymi światło w prezencie.