Nowe statywy fotograficzne Vanguard.

Informacja prasowa

Nowe statywy fotograficzne Vanguard.

Nowy dystrybutor firmy Vanguard – K-Consult – wprowadza na polski rynek premierowe statywy fotograficzne tej renomowanej marki. Jest to 8 modeli z serii Alta Pro 2/2+ oraz Veo 2. Zastosowano w nich cały zestaw unikalnych, opracowanych przez firmę Vanguard patentów, które czynią ze statywów tej marki idealne rozwiązania zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych fotografów oraz twórców wideo.

Vanguard Alta Pro 2

Nowe modele statywów Vanguard wprowadza na polski rynek firma K-Consult, która została ponownie wyłącznym dystrybutorem rozwiązań tego producenta. W jej ofercie pojawiło się 8 nowych modeli statywów – po dwa z serii Alta Pro 2 oraz Alta Pro 2+, a także Veo 2.
Produkty z serii Alta Pro 2/2+ to 3- i 4-sekcyjne statywy o maksymalnej wysokości do 175 cm
(w zależności od modelu), zapewniające użytkownikom nie tylko nieprzeciętną stabilność, ale również najwyższą elastyczność. Wykonano je bowiem z najwyższej jakości materiałów i zaprojektowano tak, by możliwe było dowolne konfigurowanie ich pozycji i ustawień.
Vanguard Alta Pro 2

Innowacyjny system Multi-Angle Central Column (MACC) pozwala na błyskawiczną i łatwą zmianę pozycji centralnej kolumny o 180 stopni (co sprawdzi się doskonale np. w fotografii makro), zaś Instant Swivel Stop-n-Lock (ISSL) pozwala na bezpieczne i stabilne przywrócenie jej do pierwotnego ustawienia. Statywy z tej rodziny wyróżniają się również rozbudowanymi możliwościami regulacji położenia nóg, możliwością obciążenia do 7 kg (w zależności od modelu), zaawansowanym systemem redukowania wibracji i wstrząsów oraz specjalnie zaprojektowanymi i gwarantującymi stabilność na każdym podłoży gumowymi stopkami.
W ofercie K-Consult pojawiły się również modele ALTA PRO 2+ 263AB 100, ALTA PRO 2+ 263AP, ALTA PRO 2 264AP oraz ALTA PRO 2 263AP.
Vanguard VEO 2

Seria statywów VEO 2 została zaprojektowana z myślą o podróżujących fotografach i video maker’ach – są lekkie, wygodne w transporcie i oferują cały zestaw rozwiązań przydatnych podczas pracy w terenie. Wśród nowości w ofercie K-Consult znajdziemy zarówno modele wykonane z włókna węglowego, jak i aluminium, ważące od 1,2 do 1,4 kg i oferujące udźwig do 6 kg. Łatwa w regulacji głowica kulowa lub dwukierunkowa pozwala na wygodne ustawienia aparatu w optymalnej pozycji, zaś możliwość podpięcia przeciwwagi gwarantuje stabilność w każdej sytuacji. Co ważne, do statywu można dokupić opcjonalne stopy z kolcami.
Vanguard VEO 2

Modele z serii Veo 2 debiutujące właśnie na polskim rynku to VEO 2 235CB, VEO 2 235AB Black, VEO 2 235AP oraz VEO 2 204AB Black.
Vanguard Alta Pro 2+

Sugerowane ceny detaliczne:
VANGUARD ALTA PRO 2: od 699 zł do 888 zł.
VANGUARD ALTA PRO 2+: od 699 zł do 1390 zł.
VANGUARD VEO 2: od 444 zł do 1049 zł.

Alta_Pro_2+_Vanguard_1.jpg

Veo_2_Vanguard_2.JPG