Obiektyw SIGMA 135/1.8 ART DG HSM zwycięzcą Plebiscytu Optyczne.pl

Obiektyw SIGMA 135/F1.8 ART DG HSM zwyciężył w prestiżowym plebiscycie czytelników Optyczne.pl za rok 2017. Rewelacyjny obiektyw zdeklasował znanych rywali!

Niezmiennie od sześciu lat obiektywy marki SIGMA zdobywają zaszczytne, pierwsze miejsca w rankingach organizowanych przez portal fotograficzny Optyczne.pl. W tym roku główna nagroda przypadła portretowej „stałce” 135 mm o rewelacyjnej jasności F1.8 i jakości optycznej.  W kategorii obiektywów SIGMA 135/F1.8 ART DG HSM z serii ART otrzymała tytuł Produktu Roku 2017, a wcześniej także oznaczenie Wybór redakcji Optyczne.pl. Ponadto, trzecie miejsce otrzymał także obiektyw marki SIGMA z serii ART - 14 mm f/1.8 DG HSM. Nagrodę od Arkadiusza Olecha, redaktora naczelnego portalu, odebrał Jo Hermans, CEO K-Consult Sp. z o.o., wyłącznego dystrybutora obiektywów SIGMA w Polsce. Serdecznie dziękujemy czytelnikom portalu Optyczne.pl za te wyróżnienia.
SIGMA 135/F1.8 ART DG HSM

Obiektyw SIGMA 135/F1.8 ART DG HSM to prawdziwy szlagier jakościowy wśród zawodowych fotografów, jak i zaawansowanych amatorów pracujących w studio oraz plenerze. Ogniskowa 135mm uznana jest jako niezbędna przy wykonywaniu zdjęć portretowych. W połączeniu z bardzo jasną przysłoną F1.8 zapewnia perfekcyjną plastykę obrazu, tworzy przepiękny efekt bokeh oraz daje doskonały kontrast i jakość obrazu w całym kadrze. Więcej o tym wyjątkowym obiektywie można przeczytać tutaj.
SIGMA ART 135mm F1.8 DG HSMSIGMA ART 135mm 1.8f DG HSM (1).jpgSIGMA ART 135mm 1.8f DG HSM (2).jpg

Poniżej przedstawiamy szczegółowe wyniki plebiscytu dla kategorii Obiektyw roku 2017:

1. SIGMA 135/1.8 ART DG HSM – 416 głosów
  2. Canon EF 85/1.4 L IS USM – 204 głosów