K-Consult ponownie polskim dystrybutorem marki Vanguard

Produkty marki Vanguard od lat wspierają profesjonalistów i pasjonatów fotografii w realizowaniu ich codziennej pracy i rozwijaniu hobby. Ta doceniana na świecie marka akcesoriów foto-video, ponownie wraca do portfolio firmy K-Consult, która została jej wyłącznym dystrybutorem na terenie Polski.

Od ponad trzydziestu lat marka Vanguard jest światowym liderem w produkcji wysokiej jakości akcesoriów z kategorii foto-video. W bogatym katalogu produktów posiada statywy, monopody, głowice, torby, skrzynie na sprzęt fotograficzny. W ofercie Vanguard znajdują się również szeroka gama lornetek i monokularów oraz akcesoria dedykowane myślistwu. Na polskim rynku marka jest dostępna od ponad dekady. W czasach rosnących oczekiwań konsumentów na produkty innowacyjne oraz nowych wyzwań czekających branżę fotograficzną, producent postanowił powtórnie zaufać firmie z Gdyni. Vanguard docenił pozycję K-Consult na rynku dystrybutorów, specjalizację w branży oraz obraną strategię rozwoju portfolio produktów.
VanguardVanguardVEO-Discover-46-Front.jpgVEO-Discover-46-Gear-Inside-Bag.jpg
Marka Vanguard zdobyła międzynarodową reputację wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rynku fotograficznego na innowacyjność i budując zaufanie klientów jakością sprzętu. Firma powstała w 1986 r. rozwijając się z małej manufaktury w międzynarodowego lidera branży fotograficznej. Vanguard World, bo tak w pełni nazywa się korporacja, została założona i nadal jest zarządzana przez kobietę – Anne Lee. Centrala firmy znajduje się w Guangdong w Chinach, a jej oddziały w Stanach Zjednoczonych, Luxemburgu, Wielkiej Brytanii, Hiszpanii, Niemczech i Japonii. Cała produkcja – od pomysłu do gotowego produktu - odbywa się we własnej fabryce i biurach. Każdy element produkcji jest nadzorowany przez Vanguard, zapewniając wysoką jakość produktu i pomijając pośredników. Na takich oszczędnościach zyskują zarówno klienci, jak i dystrybutorzy oraz sprzedawcy. Komunikacja również jest bardziej wydajna i odbywa się bezpośrednio z producentem. To właśnie jej Vanguard zawdzięcza swój sukces, słuchając opinii klientów i partnerów dotyczących zarówno cech produktów, jak i ich ceny.
VanguardVanguardVanguardVanguardVanguardVanguard
Znaczące media i organizacje z branży foto-video wielokrotnie doceniły jakość i użyteczność produktów marki Vanguard. Co roku zdobywają one nagrody, m.in. TIPA (Technical Image Press Association) dla najlepszych akcesoriów (statyw Alta Pro), najlepszej torby fotograficznej (torba UP-Rise), nagrodę reddot za design Alta Pro 283CT. Na koniec 2017 roku plecak ALTA SKY 51D został dokładnie przetestowany przez brytyjski magazyn Digital Camera World i otrzymał dwa tytuły: Najlepszy w Teście oraz Złotą nagrodę. Natomiast plecak ALTA Rise został wybrany Najlepszym plecakiem 2017 przez portal Lensvid.
Vanguard

W katalogu produktów dystrybutora K-Consult znajdują się:

• Statywy – innowacyjne i nagradzane statywy i monopody dla branży foto i video.
  • Torby – niezawodne, stylowe i wygodne torby na sprzęt foto-video sprawdzające w się w każdej sytuacji.
  • Głowice – precyzyjne i niesamowicie wytrzymałe.
  • Skrzynie – wielofunkcyjne i wytrzymałe skrzynie zdecydowanie chroniące sprzęt foto-video.
  • Akcesoria – rozwijaj możliwości swojego sprzętu z akcesoriami foto-video od Vanguard!
Produkty marki Vanguard będą dostępne u kluczowych Dealerów branży fotograficznej.

VANGUARD ALTA RISE CH4A2935.jpg

VANGUARD ALTA RISE CH4A2298.jpg

VANGUARD ALTA SKY.JPG

VANGUARD ALTA SKY 1.JPG

VANGUARD VEO-2-235CB-1.jpg

VANGUARD Alta Pro 2+ 2.jpg

VANGUARD VEO2.jpg

VANGUARD VEO-Discover-46-Gear-Inside-Bag.jpg

DCM198.kit.backpacks.pdf

pdf | 1,33 MB

VANGUARD VEO-Discover-46-Front.jpg

VANGUARD VEO-2-Tripod-235AB-GD.jpg

Nowe statywy fotograficzne Vanguard.

Nowy dystrybutor firmy Vanguard – K-Consult – wprowadza na polski rynek premierowe statywy fotograficzne tej renomowanej marki. Jest to 8 modeli z serii Alta Pro 2/2+ oraz Veo 2. Zastosowano w nich cały zestaw unikalnych, opracowanych przez firmę Vanguard patentów, które czynią ze statywów tej marki idealne rozwiązania zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych fotografów oraz twórców wideo.
Nowe filtry szare i ochronne marki Marumi.

Na polskim rynku pojawiły się właśnie nowe filtry fotograficzne japońskiej firmy Marumi - jednego z najbardziej cenionych na świecie producentów takich rozwiązań. Nowościami są filtry szare DHG Super ND 500 (2.7) i ND 1000 (3.0) dostępne w rozmiarach od 49 do 82 oraz filtry ochronne DHG Lens Protect i DHG Super Lens Protect o średnicy 39 mm stworzone z myślą o bezlusterkowcach.
ALTA PRO 2+ 263CGHT – ultra-lekki karbonowy statyw z innowacyjną głowicą pistoletową

Na polski rynek trafił właśnie najnowszy karbonowy statyw fotograficzny firmy Vanguard – model ALTA PRO 2+ 263CGHT. Rozwiązanie to wyróżnia się na tle konkurencji kilkoma absolutnie unikalnymi cechami, m.in. bardzo niską wagą, wielokątową kolumną centralną MACC (Multi-Angle Center Column) oraz nową, wygodną, ergonomiczną głowicą  pistoletową ze spustem migawki. Warto dodać, że urządzenie zostało w tym roku wyróżnione prestiżową nagrodą TIPA dla najlepszego statywu.
Statyw-Vanguard VEO 2 235 CB przetestowany przez FaniMomentu

Zapraszamy do zapoznania się z recenzją statywu marki Vanguard VEO 2 235 CB przygotowaną przez fotografów z FaniMomentu.