K-Consult partnerem świątecznych akcji charytatywnych

Mamy przyjemność poinformować, że w grudniu wzięliśmy udział w dwóch akcjach charytatywnych zorganizowanych dla cudownych dzieci.

10 grudnia 2017 r. byliśmy partnerem mikołajkowej  akcji charytatywnej zorganizowanej dla dzieci z domu dziecka w Grotnikach.
W ramach akcji odbyły się warsztaty kulinarne, które poprowadzili: Kevin Aiston (brytyjczyk, mówiący po polsku, gwiazda "Europa da się Lubić", szef kuchni, wychowanek domu dziecka) oraz Cristina Catese (Włoszka, kucharz w jednej z warszawskich Akademii Kulinarnych, osoba od lat spędzająca wigilię z bezdomnymi, projektantka zabawek Smykałka). Podczas warsztatów dzieci przygotowały kurczaki zagrodowe w całości: po brytyjsku z Kevinem i po włosku z Cristiną. Następnie pod okiem gospodarzy oraz  Kacpra Pakuły, Huberta Górskiego, Marcina Czuraka, Marcina Walczaka dzieci tworzyły pizze na różne sposoby.
IMG_1355.jpg
Odkrywanie kuchni i różne zastosowanie produktów stało się motywem przewodnim warsztatów.
IMG_1350.jpg
Na zakończenie dzieci upiekły i ozdobiły pierniczki. Okazało się to miłą, świąteczną zabawą szczególnie dla najmłodszych.
IMG_1308.jpg
Po warsztatach dzieci otrzymały ufundowane przez nas prezenty, wśród których znajdowały się zabawki Smykałka dla młodszych uczestników oraz słuchawki TTEC dla nastolatków.
IMG_1548.jpg
Produkty marki Smykałka to  doskonałe kreatywne uzupełnienie warsztatów. Dodatkowym atutem była obecność Cristiny jako projektantki zabawek.
IMG_1544.jpg
Dzięki akcji udało się wywołać uśmiech na twarzach podopiecznych domu dziecka w Grotnikach. Kucharze podzielili się swoją pasją do gotowania i pokazali, że jedzenie i gotowanie to czynności, które jednoczą ludzi.  Celem akcji było również wzmocnienie wiary w to, że można osiągnąć wiele jeśli się tylko chce.

Inicjatorem projektu i głównym organizatorem jest Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal, któremu dziękujemy za przepiękne podziękowanie.
podziękowanie.jpg
30 grudnia 2017 r. wzięliśmy udział w wyjątkowym, poświątecznym spotkaniu na Oddziale Onkologii w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie.
Podczas spotkania nie zabrakło śpiewu, malowanek twarzy i tworzenia masek karnawałowych. Dzieci otrzymały świąteczne prezenty, w których znalazły się także niespodzianki od nas: kreatywne zabawki marki Smykałka oraz słuchawki TTEC J10.

Wspaniałe piórniki, zestawy Smykałki do prac zręcznościowych, słuchawki oraz artykuły szkolne i biurowe sprawiły, iż na twarzy Dzieci pojawił się nie tylko uśmiech ale i ogromne zadowolenie z otrzymanego prezentu. Dziękujemy całym sercem za wsparcie tego przedsięwzięcia!

Michalina Kostecka, Koordynatorka spotkania na Oddziale Onkologii w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie

Jest nam niezmiernie miło, że mogliśmy wziąć udział w tak niezwykłych inicjatywach, a tym samym wywołać uśmiech na twarzach tylu dzieci.

Sigma CINE wspiera tegoroczne plenery FILM SPRING OPEN

Miło nam poinformować, że SIGMA CINE pojawi się na tegorocznych plenerach FILM SPRING OPEN, które odbędą się w dniach 17-26 października br. w Krakowie. Tematem przewodnim edycji 2018 jest Nowy Model Produkcji, a co za tym idzie - zmiany w branży i nowe technologie. Uczestnicy praktycznych warsztatów filmowych, prowadzonych przez najlepszych operatorów w branży, będą mieli okazję przez kilka dni pracować z obiektywami SIGMA CINE i poznać bliżej ich możliwości.
SIGMA na warsztatach boho z Rafałem Bojarem.

Jak ukazać prawdziwe emocje na fotografii? Jak za pomocą zdjęć opowiedzieć o miłości pomiędzy dwojgiem ludzi? "one. story. hero." - projekt Rafała Bojara, dzięki któremu uczestnicy warsztatów w Chałupach mogli poznać kulisy powstawania fotograficznych historii, a przede wszystkim mogli je sami opowiedzieć.
Warsztaty fotograficzne z marką SIGMA i sklepem Interfoto.eu

Sklep Interfoto.eu oraz dystrybutor marki SIGMA firma K-Consult zapraszają wszystkich miłośników fotografii na spotkanie fotograficzne, które odbędzie się 13 października w Warszawie o godzinie 10:. Spotkanie jest kierowane do początkujących adeptów fotografii, by przybliżyć im techniki fotografowania oraz umożliwić przetestowanie szerokiej gamy obiektywów SIGMA.
Nadchodzą kolejne wydarzenia w ramach SIGMA Sony-E Roadshow!

Zapraszamy na bezpłatne prezentacje oraz testy pełnoklatkowych aparatów i obiektywów systemu Sony-E. SIGMA Sony-E Roadshow to cykl spotkań i warsztatów, które odbędą się m.in. w Warszawie, Krakowie i Poznaniu. Najbliższe spotkanie 2 października w Krakowie!