K-Consult partnerem mikołajkowej akcji charytatywnej

Mamy przyjemność poinformować, że 10.12.2017 r.  byliśmy partnerem mikołajkowej  akcji charytatywnej zorganizowanej dla dzieci z domu dziecka w Grotnikach.

W ramach akcji odbyły się warsztaty kulinarne, które poprowadzili: Kevin Aiston (brytyjczyk, mówiący po polsku, gwiazda "Europa da się Lubić", szef kuchni, wychowanek domu dziecka) oraz Cristina Catese (Włoszka, kucharz w jednej z warszawskich Akademii Kulinarnych, osoba od lat spędzająca wigilię z bezdomnymi, projektantka zabawek Smykałka). Podczas warsztatów dzieci przygotowały kurczaki zagrodowe w całości: po brytyjsku z Kevinem i po włosku z Cristiną. Następnie pod okiem gospodarzy oraz  Kacpra Pakuły, Huberta Górskiego, Marcina Czuraka, Marcina Walczaka dzieci tworzyły pizze na różne sposoby.
IMG_1355.jpg
Odkrywanie kuchni i różne zastosowanie produktów stało się motywem przewodnim warsztatów.
IMG_1350.jpg
Na zakończenie dzieci upiekły i ozdobiły pierniczki. Okazało się to miłą, świąteczną zabawą szczególnie dla najmłodszych.
IMG_1308.jpg
Po warsztatach dzieci otrzymały ufundowane przez nas prezenty, wśród których znajdowały się zabawki Smykałka dla młodszych uczestników oraz słuchawki TTEC dla nastolatków.
IMG_1548.jpg
Smykałka to  doskonałe kreatywne uzupełnienie warsztatów. Dodatkowym atutem była obecność Cristiny jako projektantki zabawek.
IMG_1544.jpg
Dzięki akcji udało się wywołać uśmiech na twarzach podopiecznych domu dziecka w Grotnikach. Kucharze podzielili się swoją pasją do gotowania i pokazali, że jedzenie i gotowanie to czynności, które jednoczą ludzi.  Celem akcji było również wzmocnienie wiary w to, że można osiągnąć wiele jeśli się tylko chce.

Inicjatorem projektu i głównym organizatorem jest Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal.

Trójmiejskie Spotkania Fotograficzne. Okazja do poznania możliwości obiektywów SIGMA.

Przetestowanie sprzętu przed jego zakupem to dobre rozwiązanie, gdy nie jesteśmy pewni czy spełni on nasze oczekiwania. Taką możliwość  dają salony SIGMA ProCentrum, w których można wypożyczyć obiektywy Sigma. Również uczestnicy warsztatów i spotkań, które organizujemy i wspieramy jako partnerzy mogą wypróbować m.in. bestsellery i nowości marki SIGMA.
Obiektywy SIGMA pokazały festiwal Camerimage 2017!

Z przyjemnością informujemy, że firma K-Consult Sp. z o. o. autoryzowany przedstawiciel SIGMA CORPORATION w Polsce oraz sieć salonów Sigma ProCentrum były partnerem Telewizji Festiwalowej Camerimage 2017. Obiektywy marki Sigma były używane podczas festiwalu przez BlackFish Studio do wykonania fotografii i rejestracji video wydarzeń festiwalowych.
Spotkaj markę TRIBE na Comic Con w Warszawie!

Gwiazdy światowych seriali i filmów, takich jak Gra o Tron, Wikingowie, Harry Potter czy Star Wars odwiedzą w weekend 24 - 26 listopada warszawskie targi Comic Con. Nie może wśród nich zabraknąć komiksowych postaci i zarazem gadżetów elektronicznych firmy TRIBE!
Zapraszamy na warsztaty fotografii portretowej

Sigma ProCentrum Szczecin zaprasza na warsztaty fotografii portretowej do Teatru Kameralnego Szczecińskiego Towarzystwa Przyjaciół Sztuki w Bramie Portowej.