Trójmiejskie Spotkania Fotograficzne. Okazja do poznania możliwości obiektywów SIGMA.

Przetestowanie sprzętu przed jego zakupem to dobre rozwiązanie, gdy nie jesteśmy pewni czy spełni on nasze oczekiwania. Taką możliwość  dają salony SIGMA ProCentrum, w których można wypożyczyć obiektywy Sigma. Również uczestnicy warsztatów i spotkań, które organizujemy i wspieramy jako partnerzy mogą wypróbować m.in. bestsellery i nowości marki SIGMA.

Trójmiejskie Spotkania Fotograficzne z SIGMĄ.

Gruntowny test przeszły obiektywy SIGMA serii ART podczas Trójmiejskich Spotkań Fotograficznych, które odbyły się 2-3 grudnia. Sieć SIGMA ProCentrum udostępniła pełen przekrój znakomitych szkieł japońskiego producenta, które kilkunastu fotografów miało okazję wypróbować podczas wydarzenia.
TFC_01.jpgTFC_03.jpgTFC_04.jpg1-238.jpg24799642_10214857805348733_1004498950975447300_o.jpg
W eleganckim apartamencie nad gdańską Motławą odbyła się dwudniowa sesja modowa z udziałem fotografów, modelek i wizażystek. Tematem zdjęć było kilkadziesiąt różnorodnych stylizacji – sukni weselnych, kobiecych strojów wieczorowych, bankietowych i okolicznościowych. Każdy fotograf miał do dyspozycji szeroki wybór obiektywów SIGMA serii ART. Znakomite wrażenie zrobiły szkła stałoogniskowe, a konkretnie SIGMA 30/1.4 ART DG HSM, SIGMA 85/1.4 ART DG HSM oraz SIGMA 135/1.8 ART DG HSM.

Dzisiaj miałem okazję po raz pierwszy przetestować obiektyw SIGMA 135/1.8 ART DG HSM. Jest to bardzo szybki obiektyw, rewelacyjnie łapie ostrość. Trafia w punkt. Jestem pod wielkim wrażeniem!

Dariusz Połczyński, fotograf.

Zapraszamy do obejrzenia video-relacji z Trójmiejskich Spotkań Fotograficznych.

Warsztaty fotograficzne z marką SIGMA i sklepem Interfoto.eu

Sklep Interfoto.eu oraz dystrybutor marki SIGMA firma K-Consult zapraszają wszystkich miłośników fotografii na spotkanie fotograficzne, które odbędzie się 13 października w Warszawie o godzinie 10:. Spotkanie jest kierowane do początkujących adeptów fotografii, by przybliżyć im techniki fotografowania oraz umożliwić przetestowanie szerokiej gamy obiektywów SIGMA.
Wyruszyliśmy w drogę z obiektywami SIGMA z mocowaniem Sony – E!

Pierwsze spotkanie z cyklu SIGMA Sony-E Roadshow już za nami. 28 sierpnia mogliście testować najnowsze obiektywy marki SIGMA w salonie Cyfrowe.pl w Gdańsku.
Kolejne spotkanie z fotografką Paulą Kubiak i jej magicznymi kadrami

Fotograf dziecięca Paula Kubiak już przyzwyczaiła nas do tworzenia bajkowych klimatów nie tylko na swoich fotografiach, ale również w czasie warsztatów, które prowadzi. Tak było i tym razem w Zagrodzie Ojrzanów pod Warszawą na początku sierpnia, gdzie SIGMA ProCentrum dostarczyła obiektywy SIGMA dla uczestników wydarzenia.
Świętowaliśmy Photo Summer Day!

Letni Festiwal Fotograficzny na Jurze Krakowsko- Częstochowskiej rozpoczął się w Dzień Fotografii, by przez trzy dni integrować oraz inspirować fotografów pasjonatów i zawodowców. K-Consult razem z siecią salonów SIGMA ProCentrum było obecne na tym wydarzeniu prezentując światowe marki takie, jak SIGMA, Profoto, Vanguard i Marumi.