Obiektywy SIGMA pokazały festiwal Camerimage 2017!

Z przyjemnością informujemy, że firma K-Consult Sp. z o. o. autoryzowany przedstawiciel SIGMA CORPORATION w Polsce oraz sieć salonów Sigma ProCentrum były partnerem Telewizji Festiwalowej Camerimage 2017. Obiektywy marki Sigma były używane podczas festiwalu przez BlackFish Studio do wykonania fotografii i rejestracji video wydarzeń festiwalowych.

Camerimage 2017 / Foto: Blackfish Studio

Camerimage to jeden z największych festiwali filmowych na świecie, gdzie oprócz pokazów filmowych i okolicznościowych eventów wystawiają się najwięksi producenci z branży filmowej. Współpraca  K-Consult z Blackfish Studio, które realizuje od kilku lat oficjalną telewizję Camerimage, dotyczyła video relacji całego Festiwalu, w tym filmowanie wywiadów, wykładów, pokazów filmowych. Do tak wielkiego przedsięwzięcia Blackfish Studio zaangażowało kilkunastu filmowców, którzy potrzebowali równie dużo profesjonalnego sprzętu. Podczas Festiwalu korzystano m.in. z obiektywów SIGMA CINE, zarówno stałoogniskowych, jak i zoomów (18-35mm T2.0 i 50-100mm T2.0), teleobiektywów SIGMA 150-600mm Sports sprawdzających się przy filmowaniu z dalekich odległości i konwerterów MC-11.
Przedstawiciele firmy K-Consult i sieci salonów Sigma ProCentrum obecni na Festiwalu mieli również okazję porozmawiać z polskimi kluczowymi dealerami w branży kinematograficznej, a także nawiązać kontakty ze światowymi producentami kamer filmowych (jak RED, czy Panasonic).
Sigma Corporation to największy, niezależny producent obiektywów na świecie. Produkuje obiektywy, które są kompatybilne z większością producentów, w tym Canon,  Nikon czy Sony. Obiektywy Sigma wielokrotnie zostały docenione przez profesjonalnych fotografów m.in. nagrodami TIPA. W tym roku Sigma rozpoczęła podbój rynku kinematograficznego. Niedawno japońska firma wypuściła na rynek Sigma CINE - obiektywy dedykowane profesjonalnej produkcji filmowej.
Międzynarodowy Festiwal Sztuki Autorów Zdjęć Filmowych CAMERIMAGE jest największym i najbardziej znanym festiwalem poświęconym sztuce autorów zdjęć filmowych. Camerimage to międzynarodowe święto kina, podczas którego prezentowane są filmy fabularne, dokumentalne, etiudy studenckie, organizowane są spotkania z twórcami, warsztaty i seminaria. Tegoroczna, 25 edycja Festiwalu Camerimage odbywała się w dniach 11-18 listopada 2017 r. w Bydgoszczy. W tym roku na Festiwalu można było spotkać takie osobistości świata filmowego jak np. Davida Lyncha, Lana Wachowski, Charlotte Bruus Christensen czy Kenneth Branagh.

Warsztaty fotograficzne z marką SIGMA i sklepem Interfoto.eu

Sklep Interfoto.eu oraz dystrybutor marki SIGMA firma K-Consult zapraszają wszystkich miłośników fotografii na spotkanie fotograficzne, które odbędzie się 13 października w Warszawie o godzinie 10:. Spotkanie jest kierowane do początkujących adeptów fotografii, by przybliżyć im techniki fotografowania oraz umożliwić przetestowanie szerokiej gamy obiektywów SIGMA.
Seminarium z obiektywami SIGMA CINE

Sklep Beiks oraz dystrybutor marki SIGMA firma K-Consult mają przyjemność zaprosić na spotkania szkoleniowe dotyczące obiektywów filmowych SIGMA CINE. Pierwsze spotkanie odbędzie się 2 października w Kraśniku , natomiast drugie - 3 października - w Warszawie w sklepie Beiks. Wydarzenia z marką SIGMA są organizowane z myślą o operatorach filmowych i osobach zawodowo zajmujących się produkcjami video. Zapraszamy serdecznie również studentów kierunków filmowych.
Wyruszyliśmy w drogę z obiektywami SIGMA z mocowaniem Sony – E!

Pierwsze spotkanie z cyklu SIGMA Sony-E Roadshow już za nami. 28 sierpnia mogliście testować najnowsze obiektywy marki SIGMA w salonie Cyfrowe.pl w Gdańsku.
Kolejne spotkanie z fotografką Paulą Kubiak i jej magicznymi kadrami

Fotograf dziecięca Paula Kubiak już przyzwyczaiła nas do tworzenia bajkowych klimatów nie tylko na swoich fotografiach, ale również w czasie warsztatów, które prowadzi. Tak było i tym razem w Zagrodzie Ojrzanów pod Warszawą na początku sierpnia, gdzie SIGMA ProCentrum dostarczyła obiektywy SIGMA dla uczestników wydarzenia.