Obiektywy SIGMA pokazały festiwal Camerimage 2017!

Z przyjemnością informujemy, że firma K-Consult Sp. z o. o. autoryzowany przedstawiciel SIGMA CORPORATION w Polsce oraz sieć salonów Sigma ProCentrum były partnerem Telewizji Festiwalowej Camerimage 2017. Obiektywy marki Sigma były używane podczas festiwalu przez BlackFish Studio do wykonania fotografii i rejestracji video wydarzeń festiwalowych.

Camerimage 2017 / Foto: Blackfish Studio

Camerimage to jeden z największych festiwali filmowych na świecie, gdzie oprócz pokazów filmowych i okolicznościowych eventów wystawiają się najwięksi producenci z branży filmowej. Współpraca  K-Consult z Blackfish Studio, które realizuje od kilku lat oficjalną telewizję Camerimage, dotyczyła video relacji całego Festiwalu, w tym filmowanie wywiadów, wykładów, pokazów filmowych. Do tak wielkiego przedsięwzięcia Blackfish Studio zaangażowało kilkunastu filmowców, którzy potrzebowali równie dużo profesjonalnego sprzętu. Podczas Festiwalu korzystano m.in. z obiektywów SIGMA CINE, zarówno stałoogniskowych, jak i zoomów (18-35mm T2.0 i 50-100mm T2.0), teleobiektywów SIGMA 150-600mm Sports sprawdzających się przy filmowaniu z dalekich odległości i konwerterów MC-11.
Przedstawiciele firmy K-Consult i sieci salonów Sigma ProCentrum obecni na Festiwalu mieli również okazję porozmawiać z polskimi kluczowymi dealerami w branży kinematograficznej, a także nawiązać kontakty ze światowymi producentami kamer filmowych (jak RED, czy Panasonic).
Sigma Corporation to największy, niezależny producent obiektywów na świecie. Produkuje obiektywy, które są kompatybilne z większością producentów, w tym Canon,  Nikon czy Sony. Obiektywy Sigma wielokrotnie zostały docenione przez profesjonalnych fotografów m.in. nagrodami TIPA. W tym roku Sigma rozpoczęła podbój rynku kinematograficznego. Niedawno japońska firma wypuściła na rynek Sigma CINE - obiektywy dedykowane profesjonalnej produkcji filmowej.
Międzynarodowy Festiwal Sztuki Autorów Zdjęć Filmowych CAMERIMAGE jest największym i najbardziej znanym festiwalem poświęconym sztuce autorów zdjęć filmowych. Camerimage to międzynarodowe święto kina, podczas którego prezentowane są filmy fabularne, dokumentalne, etiudy studenckie, organizowane są spotkania z twórcami, warsztaty i seminaria. Tegoroczna, 25 edycja Festiwalu Camerimage odbywała się w dniach 11-18 listopada 2017 r. w Bydgoszczy. W tym roku na Festiwalu można było spotkać takie osobistości świata filmowego jak np. Davida Lyncha, Lana Wachowski, Charlotte Bruus Christensen czy Kenneth Branagh.

Spotkaj markę TRIBE na Comic Con w Warszawie!

Gwiazdy światowych seriali i filmów, takich jak Gra o Tron, Wikingowie, Harry Potter czy Star Wars odwiedzą w weekend 24 - 26 listopada warszawskie targi Comic Con. Nie może wśród nich zabraknąć komiksowych postaci i zarazem gadżetów elektronicznych firmy TRIBE!