Wizyta MARUMI w Polsce.

Na początku listopada gościliśmy przedstawicieli firmy Marumi, produkującej wysokiej jakości filtry fotograficzne.

Firma K-Consult i nasz kraj były jednym z głównych przystanków podróży po krajach Unii Europejskiej, gdzie mieszczą się siedziby oficjalnych dystrybutorów. Przedstawiciele firmy odwiedzili m.in. Polskę, Holandię, Wielką Brytanię i Niemcy.

Z ramienia Marumi do Polski przyjechali Pan Shohey Arai (International Sales Dept. & Marketing Communication) oraz Pan Hiroki Miura (General Manager). Wizyta miała przede wszystkim charakter konsultacyjny. Omówione zostały plany rozwoju asortymentu na 2018 rok. Doceniono również nasz wkład w rozpoznawalność i dystrybucję marki w Polsce. Jest nam niezmiernie miło móc się pochwalić, iż jesteśmy dystrybutorem o największym udziale sprzedaży produktów Marumi w Unii Europejskiej.
Na zdjęciu od lewej Michał Mikulski (Category Manager K-Consult), Mr. Shohey Arai (Marumi International Sales Dept. & Marketing Communication), Mr. Hiroki Miura (Marumi General Manager)

W tym roku japońska firma świętuje swoje 65 urodziny. Z okazji swojego jubileuszu, Marumi stworzyło serię filtrów - EXUS SOLID - będącą zwieńczeniem dotychczasowych doświadczeń firmy. Filtry SOLID oraz pozostałe produkty z topowej już serii EXUS, obejmującej filtry polaryzacyjne, ochronne i filtry UV dostępne są w salonach Sigma ProCentrum, na stronie Sigma-Sklep.pl oraz u naszych partnerów.