8 listopada - Seminarium fotograficzne marki Profoto!

K-Consult Sp. z o.o. wyłączny dystrybutor marki Profoto w Polsce ma przyjemność zaprosić na szkolenie fotograficzne, które odbędzie się 8 Listopada 2017 r. (środa) w warszawskim Daylight Studio.
Spotkanie poprowadzi znany na świecie fotograf i trener, konsultant marki Profoto – Brendan de Clercq. Będzie to jednocześnie pierwsza w kraju prezentacja lamp A1 i generatorów PRO-10.
Brendan de Clercq

Podczas spotkania zastosujemy w praktyce całą serię produktów oferowanych przez producenta. Rozpoczniemy od najnowszej lampy Profoto A1 – najmniejszej lampy studyjnej na świecie, która od swojej wrześniowej premiery cieszy się ogromnym zainteresowaniem. Następnie model A1 włączymy w duży plan oświetleniowy, na którym wykorzystamy i przećwiczymy w praktyce działanie całego środowiska mobilnych produktów z rodziny OCF (Off Camera Flash) m.in. lampę B1X, B2 oraz klasyczne kompaktowe lampy studyjne Profoto D2. Na zajęciach nie zabraknie najnowszego generatora studyjnego Profoto PRO-10, który w połączeniu z głowicami ProHead Plus zostanie przetestowany na portretowym planie zdjęciowym oraz podczas zamrażaniu ruchu.

Official trailer: The light Albert Watson shapes

Aby światło nabrało określonego charakteru, musi zostać zmodyfikowane przez odpowiednie reflektory czy dyfuzje. Profoto posiada w swojej ofercie aż 130 różnych modyfikatorów światła. Wiele z nich wykorzystamy podczas sesji, weryfikując uzyskiwane efekty. Spotkanie dedykowane jest dla osób zainteresowanych poszerzeniem swojej wiedzy z zakresu fotografii oraz sprzętu marki Profoto. Serdecznie zapraszamy !
set.jpg
Koszt uczestnictwa wynosi 290 zł brutto, wystawiamy faktury VAT. Liczba uczestników jest ograniczona. Organizator zapewnia catering w trakcie przerwy i serwis kawowy. Koszt udziału w seminarium zostanie zwrócony w przypadku zakupu dowolnej lampy Profoto. Promocja trwa do końca listopada br. i obowiązuje u autoryzowanych dealerów marki Profoto w Polsce. Więcej informacji o seminarium można uzyskać pod telefonem 660 543 879 lub ljedrzejewicz@kconsult.pl

8 listopada 2017 r.
Daylight Studio
ul. Kolejowa 8, Warszawa
 godz. 11:00 -17:00

profoto logo.png
Firma Profoto została założona w 1968r. w Szwecji. To czołowy  producent oświetlenia studyjnego i plenerowego, ale co najważniejsze prekursor i lider wprowadzający innowacyjne rozwiązania wspierające fotografów w ich codziennej pracy. Lampy, generatory i akcesoria modelujące Profoto słusznie są kojarzone z wysoką jakością wykonania oraz wręcz unikalną powtarzalnością mocy i barwy błysku, nawet przy bardzo szybkich seriach zdjęć. Osoby już pracujące z lampami Profoto wiedzą, że na przestrzeni lat producent wypracował niezwykle intuicyjny i jednocześnie zaawansowany system zarządzania, nie tylko pracą pojedynczych lamp, ale również dużym skomplikowanym planem oświetleniowym. Wszystko to powoduje, że produkty Profoto są  chętnie stosowane przez duże domy produkcyjne, studia czy wypożyczalnie fotograficzne.  Bardzo często spotykamy je na prestiżowych sesjach reklamowych najznamienitszych marek na świecie.
profoto.jpg

Selfportrait_BrendandeClercq.jpg

Collage Workshop_Brendan.jpg

Sigma ProCentrum Łódź zaprasza na warsztaty fotograficzne.

Sigma ProCentrum Łódź wraz z Grupą Fotograficzną FotoSpektrum i Stowarzyszeniem Ziemia Obiecana Łódź ma zaszczyt zaprosić na warsztaty fotograficzne podczas których zaprezentowane zostaną flagowe modele obiektywów marki Sigma.