Poznaj nowość - SIGMA 16mm F1.4 DC DN | Contemporary.

WITAMY W RODZINIE nowy obiektyw dla użytkowników aparatów bezlusterkowych.

Przedstawiamy nowy obiektyw o wysokiej rozdzielczości, dużym otworze przysłony i szerokim koncie widzenia. To już drugi obiektyw z serii łączącej doskonałe światło 1.4 z kompaktową obudową.
Nowa Sigma 16mm f/1.4 DC DN | Contemporary jest pierwszym na świecie obiektywem oferującym użytkownikom aparatów z mocowaniem Sony-E i matrycą APS-C odpowiednik pełnoklatkowej ogniskowej 24mm i światło 1.4. Z kolei użytkownicy systemu Micro Cztery Trzecie będą mogli cieszyć się z tak jasnego obiektywu o odpowiedniku pełnoklatkowej ogniskowej 32mm. Na ten jasny i szeroki obiektyw czekali użytkownicy bezlusterkowców.
Lekkie i kompaktowe obiektywy Sigma DN do bezlusterkowców oferują doskonałą jakość i pokrywają kluczowe ogniskowe. Nowy obiektyw powstał w oparciu o sukces zaprezentowanej w 2016 roku Sigmy 30mm f/1.4 DC DN | Contemporary, która była pierwszym obiektywem nowej serii dedykowanej do bezlusterkowców. 16mm f/1.4 DC DN | Contemporary podobnie jak powyższy model łączy doskonałą jakość i światło f/1.4.
Sigma 16mm f/1.4 DC DN | Contemporary zbudowana jest w podobnej koncepcji co Sigmy 30mm f/1.4 DC DN | Contemporary, Posiada ona 16 elementów rozmieszczonych w 13 grupach i jest zbudowana z najlepszych materiałów. Obiektyw efektywnie minimalizuje aberracje i oferuje znakomitą rozdzielczość, nawet na w pełni otwartej przysłonie. Konstrukcja optyczna i silnik krokowy zapewniają płynną pracę autofocusu podczas filmowania, natomiast mocowanie bagnetowe jest wyposażone w uszczelnienie chroniące przed kurzem i wilgocią.
design_details_16_14_c017_02.jpgdesign_details_16_14_c017_03.jpgpphoto_16_14_c017_hood.jpgpphoto_16_14_c017_horizontal_01.jpgpphoto_16_14_c017_horizontal_02.jpgpphoto_16_14_c017_vertical.jpg
Szczegóły dotyczące dostępności i ceny nowego obiektywu poznamy na początku listopada.

SIGMA_16mm_F14_DC_DN.pdf

pdf | 504 KB

pphoto_16_14_c017_vertical.jpg

pphoto_16_14_c017_horizontal_hood.jpg

pphoto_16_14_c017_horizontal_02.jpg

pphoto_16_14_c017_horizontal_01.jpg

pphoto_16_14_c017_hood.jpg

design_details_16_14_c017_03.jpg

design_details_16_14_c017_02.jpg

design_details_16_14_c017_01.jpg

geometricalMTF_16_14_c017.pdf

pdf | 102 KB

diffractionMTF_16_14_c017.pdf

pdf | 101 KB

LensConstruction_16_14_c017.pdf

pdf | 93,4 KB

LensConstruction_16_14_c017.jpg

8 listopada - Seminarium fotograficzne marki Profoto!

K-Consult Sp. z o.o. wyłączny dystrybutor marki Profoto w Polsce ma przyjemność zaprosić na szkolenie fotograficzne, które odbędzie się 8 Listopada 2017 r. (środa) w warszawskim Daylight Studio.Spotkanie poprowadzi znany na świecie fotograf i trener, konsultant marki Pro