65-lecie marki MARUMI! Nowa seria EXUS SOLID w naszej ofercie!

Napis „Made in Japan” od dekad utożsamiany jest z zaawansowaną technologią i wysoką jakością wykonania. Jedną z firm, dzięki którym te trzy słowa kojarzą się tak jednoznacznie, jest Marumi – tokijski producent filtrów fotograficznych, który w tym roku obchodzi swoje 65 urodziny. Właśnie z okazji swojego jubileuszu, Marumi stworzył najnowszą serię filtrów - EXUS SOLID, będącą zwieńczeniem dotychczasowych doświadczeń firmy.
Główną funkcją nowego flagowca jest ochrona przed uszkodzeniem obiektywów, będących najważniejszym i najbardziej kosztownym elementem wyposażenia profesjonalnego fotografa. Aby EXUS SOLID skutecznie realizował to zadanie, wyposażono go w specjalne hartowane szkło o wytrzymałości 7-krotnie wyższej, niż tradycyjne filtry fotograficzne. Co równie istotne, najnowszy filtr Marumi posiada specjalnie zaprojektowaną ramę, która utrzyma szkło na miejscu nawet w przypadku bardzo silnego uderzenia.
SOLID_hardness demonstration.jpg
Inżynierowie Marumi zadbali nie tylko o wytrzymałość EXUS SOLID, ale przede wszystkim o to, aby umożliwiał twórcom osiągnięcie najwyższej jakości zdjęć. Osiągnięto to dzięki zastosowaniu wyjątkowo cienkiej ramki filtra, skutecznie eliminującej winietowanie oraz dzięki nowej powłoce o ultra niskim współczynniku odbicia światła, wynoszącym zaledwie 0,2%. Najnowsza powłoka ma też silne właściwości antystatyczne, zapobiegające przyleganiu pyłów.

Wyjątkowe właściwości hydrofobowe, pozwalają z kolei na wykonanie doskonałego zdjęcia nawet podczas padającego deszczu. Innym elementem filtra, który zapewne docenią liczni twórcy, jest  dodatkowa powłoka, zapobiegająca powstawaniu śladów od odcisków palców.
SOLID_water repellent.jpg
W chwili obecnej na polskim rynku EXUS SOLID dostępny jest w rozmiarach: 62 mm, 67 mm, 72 mm, 77 mm, 82 mm, 86 mm i 95 mm, co pozwala na jego zastosowanie zarówno w obiektywach szerokokątnych, jak również w klasycznych portretówkach oraz w dużych teleobiektywach.
Dzięki użytym innowacjom, najnowszy filtr Marumi jest znakomitym uzupełnieniem topowej serii EXUS, obejmującej również filtry polaryzacyjne, ochronne i filtry UV dla najbardziej wymagających użytkowników. Korzystając z najnowszych rozwiązań Marumi, zamiast na bezpieczeństwie swojego sprzętu, można skupić się przede wszystkim na tym, co najważniejsze dla fotografa i jego klientów – na wykonaniu świetnego zdjęcia.
Zachęcamy do obejrzenia filmu poświęconego testom filtrów z serii EXUS SOLID!

Marumi Exus Solid Lens Protect Filters

SOLID_filter picture.jpg

SOLID_reflection.jpg

SOLID_water repellent.jpg

Antistatic coating demonstration.JPG

Conventional one_hardness demonstration.jpg

SOLID_hardness demonstration.jpg

MARUMI_EXUS_SOLID_seria.jpg

Marumi_EXUS_SOLID.jpg

Oferta specjalna w salonach Sigma ProCentrum!

Teleobiektywy Sigma w promocyjnych cenach!