Sigma A 135mm F1.8 DG HSM zdobywcą nagrody EISA Award 2017-2018!

Z przyjemnością informujemy, iż obiektyw Sigma A 135mm F1.8 DG HSM otrzymał nagrodę EISA Award  2017-2018 w kategorii „Europejski obiektyw do lustrzanki cyfrowej”.

Fotografia portretowa wymaga od obiektywu perfekcyjnego obrazowania, wybitnej ostrości, plastyki obrazu, odpowiedniego korygowania aberracji. Obiektyw Sigma  A 135mm F1.8 DG HSM spełnia wszystkie te wymagania i rygorystyczne standardy prestiżowej linii ART.

Ogniskowa 135 mm jest  często klasyfikowana jako fundamentalny obiektyw portretowy. W połączeniu z przesłoną F/1.8 zapewnia przepiękny efekt bokeh, a także doskonały ostry kontrast i jakość obrazu w całym kadrze.
W oficjalnej informacji prasowej przekazanej przez Sigma Corporation czytamy:

Koncentrując się na dążeniu do podnoszenia jakości obrazu i stawiając jako priorytet wysokie osiągi, będziemy nadal dążyć do opracowania produktów, które będą satysfakcjonować naszych Klientów.

Sigma Corporation

Szczegółowy opis obiektywu można znaleźć na www.sigma-sklep.pl.
EISA - to Europejskie Stowarzyszenie Technik Audiowizualnych zrzeszające przedstawicieli 50 magazynów specjalistycznych z 20 krajów Europy. Co roku po przeanalizowaniu publikacji z ostatniego roku Jury przyznaje nagrody dla najlepszych produktów w kilkunastu kategoriach.
Jesteśmy dumni, że produkt marki SIGMA zostały ponownie docenione w tak ważnym gronie i znalazł się wśród zwycięzców nagrody EISA Award 2017-2018.
Zachęcamy także do zapoznania się z testami redakcyjnymi obiektywu Sigma A 135mm F1.8 DG HSM:
- Optyczne.pl

Kultowy Canon EF 135 mm f2L USM, w centrum kadru, osiągnął najwyższy wynik sięgający 43.2 lpmm. Sigma A 135 mm f/1.8 DG HSM na brzegu pełnej klatki, na maksymalnym otworze względnym, dotarła do 44.1 lpmm. Czy trzeba pisać coś więcej?

Po raz kolejny przyznajemy Sigmie laur „Wybór Redakcji Optyczne.pl”.

Arkadiusz Olech - Redaktor Naczelny Optyczne.pl

Jest to fenomenalne szkło zarówno pod względem konstrukcji, jak i optyki. Metalowy i w pełni uszczelniony tubus bez problemu sprawdzi się w nawet najtrudniejszym boju. Do tego dochodzi błyskawiczny - jak na konstrukcję portretową - autofokus, który pewnie trafia w punkt, również w sytuacjach ograniczonego oświetlenia. Jednak nasze serce skradła optyka, która jest niemalże perfekcyjna. Sigma jest tak ostra jak papryczka Jalapeno - rozdzielczość obrazu w centrum i na brzegach kadru jest imponująca...

Nowa Sigma to wyjątkowa konstrukcja - nie tylko w serii Art, lecz także w całym segmencie portretowych szkieł!

Michał Chrzanowski - Dział Testów Fotopolis.pl

Sigma.jpg

OSC135_1.8_A_DG_HSMZ02.jpg

OSC135_1.8_A_DG_HSMZ01.jpg

Międzynarodowy Zlot Miłośników Astronomii Delta Optical AstroShow 2017!

W dniach 25-27 sierpnia przedstawiciele Sigma ProCentrum wezmą udział w wielkim wydarzeniu dla miłośników Astronomii - Delta Optical Astroshow w Janowie Podlaskim.  Z dala od miejskiego zgiełku, tam gdzie nie docierają światła, organizatorzy przygotowali mnóstwo atrakcji