Sigma A 135mm F1.8 DG HSM zdobywcą nagrody EISA Award 2017-2018!

Z przyjemnością informujemy, iż obiektyw Sigma A 135mm F1.8 DG HSM otrzymał nagrodę EISA Award  2017-2018 w kategorii „Europejski obiektyw do lustrzanki cyfrowej”.

Fotografia portretowa wymaga od obiektywu perfekcyjnego obrazowania, wybitnej ostrości, plastyki obrazu, odpowiedniego korygowania aberracji. Obiektyw Sigma  A 135mm F1.8 DG HSM spełnia wszystkie te wymagania i rygorystyczne standardy prestiżowej linii ART.

Ogniskowa 135 mm jest  często klasyfikowana jako fundamentalny obiektyw portretowy. W połączeniu z przesłoną F/1.8 zapewnia przepiękny efekt bokeh, a także doskonały ostry kontrast i jakość obrazu w całym kadrze.
W oficjalnej informacji prasowej przekazanej przez Sigma Corporation czytamy:

Koncentrując się na dążeniu do podnoszenia jakości obrazu i stawiając jako priorytet wysokie osiągi, będziemy nadal dążyć do opracowania produktów, które będą satysfakcjonować naszych Klientów.

Sigma Corporation

Szczegółowy opis obiektywu można znaleźć na www.sigma-sklep.pl.
EISA - to Europejskie Stowarzyszenie Technik Audiowizualnych zrzeszające przedstawicieli 50 magazynów specjalistycznych z 20 krajów Europy. Co roku po przeanalizowaniu publikacji z ostatniego roku Jury przyznaje nagrody dla najlepszych produktów w kilkunastu kategoriach.
Jesteśmy dumni, że produkt marki SIGMA zostały ponownie docenione w tak ważnym gronie i znalazł się wśród zwycięzców nagrody EISA Award 2017-2018.
Zachęcamy także do zapoznania się z testami redakcyjnymi obiektywu Sigma A 135mm F1.8 DG HSM:
- Optyczne.pl

Kultowy Canon EF 135 mm f2L USM, w centrum kadru, osiągnął najwyższy wynik sięgający 43.2 lpmm. Sigma A 135 mm f/1.8 DG HSM na brzegu pełnej klatki, na maksymalnym otworze względnym, dotarła do 44.1 lpmm. Czy trzeba pisać coś więcej?

Po raz kolejny przyznajemy Sigmie laur „Wybór Redakcji Optyczne.pl”.

Arkadiusz Olech - Redaktor Naczelny Optyczne.pl

Jest to fenomenalne szkło zarówno pod względem konstrukcji, jak i optyki. Metalowy i w pełni uszczelniony tubus bez problemu sprawdzi się w nawet najtrudniejszym boju. Do tego dochodzi błyskawiczny - jak na konstrukcję portretową - autofokus, który pewnie trafia w punkt, również w sytuacjach ograniczonego oświetlenia. Jednak nasze serce skradła optyka, która jest niemalże perfekcyjna. Sigma jest tak ostra jak papryczka Jalapeno - rozdzielczość obrazu w centrum i na brzegach kadru jest imponująca...

Nowa Sigma to wyjątkowa konstrukcja - nie tylko w serii Art, lecz także w całym segmencie portretowych szkieł!

Michał Chrzanowski - Dział Testów Fotopolis.pl

Sigma.jpg

OSC135_1.8_A_DG_HSMZ02.jpg

OSC135_1.8_A_DG_HSMZ01.jpg

Obiektyw SIGMA 14-24/2.8 DG HSM | Art zdobywcą nagrody EISA!

Miło jest nam poinformować, że obiektyw marki SIGMA 14-24mm F/2.8 DG HSM z prestiżowej linii Art otrzymał nagrodę EISA 2018-2019 w kategorii Najlepszego obiektywu zmiennoogniskowego do lustrzanki.
Kolejne spotkanie z fotografką Paulą Kubiak i jej magicznymi kadrami

Fotograf dziecięca Paula Kubiak już przyzwyczaiła nas do tworzenia bajkowych klimatów nie tylko na swoich fotografiach, ale również w czasie warsztatów, które prowadzi. Tak było i tym razem w Zagrodzie Ojrzanów pod Warszawą na początku sierpnia, gdzie SIGMA ProCentrum dostarczyła obiektywy SIGMA dla uczestników wydarzenia.
Nagrody TIPA 2018 dla marek SIGMA i Vanguard

Organizacja Technical Image Press Association (TIPA) zrzeszająca ponad 30 wydawców magazynów branżowych, przyznała tegoroczne nagrody dla najlepszych produktów z branży fotograficznej. Miło nam jest poinformować, że marki SIGMA i Vanguard, których K-Consult jest dystrybutorem otrzymały po dwie nagrody.
SIGMA A 135mm f/1.8 DG HSM wybrana Obiektywem roku 2017!

Portal Fotopolis.pl wspólnie z redakcją magazynu Digital Camera Polska przyznał najważniejsze nagrody branżowe za rok 2017. Laureaci zostali wybrani przez czytelników, którzy mogli głosować aż w dwunastu kategoriach. Jest nam miło poinformować, że dwa obiektywy marki SIGMA i lampa Profoto A1 zostały nagrodzone w swoich kategoriach.