27-30 lipca - X Zlot Czytelników Optyczne.pl!

Nie może nas tam zabraknąć.

Już w najbliższy weekend 27-30 lipca odbędzie się X Zlot Czytelników Optyczne.pl. Jak co roku przedstawiciele Sigma ProCentrum udostępnią uczestnikom do testów około 60 obiektywów Sigma z linii ART, SPORT oraz CONTEMPORARY. Oczywiście nie zabraknie nowości - obiektywów Sigma ART 24-70 F2.8 DG OS HSM oraz  Sigma ART 14 mm F1.8 DG HSM.
Ponadto będzie to świetna okazja do zapoznania się z pełną ofertą marki Marumi, w tym najnowszą serią filtrów EXUS SOLID stworzoną na 65-lecie firmy, asortymentem JUPIO - jedynej marki na rynku oferującej zasilanie do aparatów posiadające m.in. 3 letnią gwarancję oraz nowościami marki Thule.
MARUMI_EXUS_SOLID_seria.jpgIMG_8371.jpgIMG_8360.jpg
Podczas tegorocznego Zlotu odbędą się także Warsztaty fotograficzne organizowane przez marki Profoto i Olympus, które poprowadzi Jakub Kaźmierczyk (fotograf, bloger, redaktor). Uczestnicy będą mieli okazję przećwiczyć sposoby oświetlania portretowych kadrów wykonanych w plenerze oraz przetestować m.in. Lampy mobilne studyjne marki Profoto - B1X i D2, które są stworzone do pracy w takich warunkach.

Profoto B1X - The new benchmark for on-location lighting

Profoto D2 AirTTL: First Look

A jak w zeszłym roku uczestnicy bawili się na Zlocie Czytelników Optyczne.pl? Zobaczcie sami!

IX Zlot Czytelników Optyczne.pl - relacja wideo

Międzynarodowy Zlot Miłośników Astronomii Delta Optical AstroShow 2017!

W dniach 25-27 sierpnia przedstawiciele Sigma ProCentrum wezmą udział w wielkim wydarzeniu dla miłośników Astronomii - Delta Optical Astroshow w Janowie Podlaskim.  Z dala od miejskiego zgiełku, tam gdzie nie docierają światła, organizatorzy przygotowali mnóstwo atrakcji
SIGMA ProCentrum na Zlocie Czytelników Optyczne.pl

To będzie już jedenasty Zlot Czytelników Optyczne.pl! Jak co roku, my też tam przyjedziemy, by zaprezentować i udostępnić do testowania nasz najlepszy sprzęt fotograficzny. Spotkajmy się na stoisku SIGMA ProCentrum!
Foto Camp - nie mogło nas tam zabraknąć!

Za nami FotoCamp 2018, pierwsze takie wydarzenie, które na pewno będzie serią spotkań. Było ono jedyne w swoim rodzaju. Fotografowie, zarówno zaproszeni goście, jak i uczestnicy przez 4 dni mieszkali razem na polu namiotowym lubi w kamperach i dzielili się swoim doświadczeniem.
Marki SIGMA i Profoto na targach FILM VIDEO FOTO w Łodzi!

Targi Sprzętu Fotograficznego, Filmowego, Audio-Video oraz Technologii Multimedialnych FILM VIDEO FOTO w Łodzi to jedno z największych i najważniejszych wydarzeń branży. Firma K-Consult jako czołowy dystrybutor sprzętu fotograficznego w Polsce zaprezentuje się na łódzkich targach w dniach 12-14 kwietnia. Już dzisiaj zapraszamy na nasze stoisko.